Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Gematigde loonsverhoging?

Deze week startten de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor DHL Express. Tijdens de 1e onderhandelingsronde presenteerden wij onze voorstellen en de werkgever die van hen. De verschillen tussen wat wij willen en zij bieden, zijn behoorlijk groot.

DHL: weinig loonsverhoging, want corona
Voor een loonsverhoging verwijst DHL naar de nullijn die de werkgevers in de cao Transport en Logistiek willen. DHL vertelde ons slechts een gematigde loonsverhoging af te willen spreken met eventueel een resultaatafhankelijke eenmalige uitkering. ‘De corona crisis is de ergste economisch crisis sinds de 2e wereldoorlog en ook voor het komende jaar is er veel onzekerheid hoe de economie zich zal ontwikkelen’, aldus de werkgever.
Corona is juist booming business
Volgens CNV Vakmensen gebruikt DHL corona als smoesje. Ja, er zijn veel bedrijven die last hebben van de coronacrisis, maar dat zijn niet die in de pakketbezorging. En DHL Express dus ook niet. De ene winstmelding struikelt over de andere bij DHL en de andere bedrijven in de pakketbezorging. Ook naar de toekomst is de algemene verwachting dat het online bestellen het nieuwe normaal wordt en een stijgende lijn zal laten zien. Bovendien voorspelt het CBP een economische groei voor Nederland van 3% in 2021.
Meer loon naar hard werken
CNV Vakmensen wil juist een stevige loonsverhoging, want jullie werken al een heel jaar enorm hard. En daar moet wel de juiste beloning tegenover staan. De volledige CNV cao-voorstellen vind je in de bijlage hieronder.
Werkdruk ter discussie?
Behalve de gematigde loonsverhoging, wil DHL Express het ook de cao- afspraken over onregelmatigheidstoeslagen en de maaltijdvergoeding ter discussie stellen. Tot slot vind jullie werkgever niet dat er hoge werkdruk is in het bedrijf. We kregen presentaties te zien van werknemerstevredenheidsonderzoeken (EOS en Great Place To Work) met prachtige cijfers die zeggen dat de medewerkers enorm tevreden zijn om bij DHL Express en geen last hebben van werkdruk. Wij zijn heel benieuwd wat jullie daar zelf van vinden.

Agostino Di Giacomo Russo
Bestuurder CNV Vakmensen
T 06 478 26 875

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid