Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Geen stukloon meer bij DHL Parcel e-Commerce

Het is gelukt. De bezorgers bij DHL Parcel e-Commerce zijn eindelijk van het stukloon af. Vanaf 1 januari worden bezorgers niet meer per pakje betaald, maar per uur. Dat betekent een flinke vooruitgang in loon. CNV Vakmensen heeft hierover met DHL een akkoord bereikt in een nieuwe cao.

Een mooi resultaat, waarmee we echt een stap vooruit zetten in de wereld van de pakjesbezorgers. De bezorgers krijgen voortaan op een transparante en rechtvaardige manier per uur betaald.

Van stukloon naar uurloon

Over de cao is lang onderhandeld. Het uurloon gaat per 1 januari 2018 omhoog naar € 10,17 bruto (een plus van 12,5%). Per 1 januari 2019 gaat het uurloon opnieuw omhoog, naar € 10,68 bruto (een plus van 5%). Voor de overige medewerkers (in de loods en op kantoor) is voor de komende twee jaar een loonsverhoging afgesproken van in totaal 6%.

Meer vaste contracten

Er komen ook meer vaste contracten. Voor werknemers die dit willen, worden de bestaande 0-urencontracten en oproepcontracten omgebouwd naar contracten voor vaste dagen.

Toeslagen

Voor het werken op zaterdag en zondag krijgen bezorgers toeslagen. Voor de zaterdag geldt een toeslag van 35% op het uurloon. Voor de zondag een toeslag van 100% op het uurloon.

Cao beroepsgoederenvervoer

De nieuwe cao heeft een looptijd tot 1 januari 2020. De cao-partijen hebben afgesproken dat vanaf die datum aansluiting wordt gezocht bij de cao beroepsgoederenvervoer. Daarmee maken de werknemers in de toekomst opnieuw een stap omhoog in hun salaris.

Vragen of opmerkingen

Het principeakkoord vind je onder 'Downloads'. Binnenkort krijg je gelegenheid om hierover je stem uit te brengen. Heb je op dit moment al vragen of opmerkingen? Laat het mij weten.

Tjitze van Rijssel
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 20 30 83
E: t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid