Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Eigen bedrijfscao SecurCash Nederland

Eind 2016 hebben de vakbonden versneld een cao afgesloten. Dit was nodig om een cao-tijdloze periode te voorkomen. Hiermee werd voorkomen dat men onder het pensioenfonds particuliere beveiliging komt te vallen wat zeer ongunstig zou zijn. Op bijeenkomsten zal het verschil worden toegelicht.

Nieuwe cao onderhandelingen die voor de deur staan voorspellen weinig goeds. Werkgever heeft aangegeven 0% loonsverhoging.

Behoud eigen bedrijfscao
Er zijn vele overleggen geweest om de cao te vergelijken tussen cao Brink’s en de cao Particuliere Beveiliging. Zoals je weet staat er in het sociaal plan dat vakbonden mee zouden werken aan een overgang naar cao Particuliere Beveiliging. Wincor Nixdorf wilde dit in beginsel.
Er komt geen overgang naar cao Particuliere Beveiliging en ook geen grote veranderingen en verdere flexibilisering SecurCash cao.
Stonden de vorige cao onderhandelingen in het teken van flexibilisering van de eigen bedrijf-cao. Dit alles is door SecurCash tijdelijk in de koelkast gezet. SecurCash heeft onlangs aangegeven vooralsnog andere prioriteiten te hebben. Dit betekent dat de door ons vorig jaar ingediende cao voorstellen van tafel zijn.

Einde PSS
De kosten voor een eigen Pensioenfonds stegen de pan uit. Om die reden hebben we vorig jaar uitonderhandeld om PSS te beëindigen. CNV is altijd voorstander geweest jullie onder te brengen bij BPF vervoer. Uit onderzoek door het bestuur PSS naar diverse fondsen en verzekeringen is gebleken dat BPF vervoer de beste keuze is.
Voor zowel werkgever als voor het merendeel van de werknemers pakt deze wijziging voordelig uit.

Opbrengst verkoop Brink’s
In het afgelopen jaar is achter de schermen hard gewerkt aan de uitwerkingen van het sociaal plan. Zo is er een overleg geweest met de commissarissen van de stichting die de aandelen had van Brink’s. Het gaat dan over de verkoop Brink’s aan Wincor Nixdorf en wat dat heeft opgebracht.
Op dit moment is de stichting nog steeds in overleg met de belastingdienst voor een zo gunstig mogelijke uitbetaling. Dit is van toepassing voor de werknemers die vallen onder de eerste ontslagronde 2015. Zodra er nieuws is zal ik het melden. Helaas duurt het langer dan verwacht en dat heeft te maken met bevestiging vanuit de belastingdienst.
Voor de werknemers nog in dienst van SecurCash verwijzen wij naar directie SecurCash en de Stichting continuering Brink’s. Zij zijn verantwoordelijk voor een toelichting over het wel of niet uitkeren van geld wat toekomt aan werknemers in dienst van SecurCash.

Wel of geen loonsverhoging?
Op vrijdag 13 januari 2017 hebben de vakbonden van de directie SecurCash te horen gekregen dat er vooralsnog niet onderhandeld wordt over de voorstellen van CNV betreffende de flexibilisering cao. De huidige uitdagingen waar SecurCash voor staat vragen zoveel aandacht dat grote cao wijzigingen op dit moment niet haalbaar zijn. Daarnaast heeft de directie in een presentatie aangegeven dat voor de cao onderhandelingen 2017 – 2018 wederom geen ruimte voor loonsverhoging is. Dat is wel erg mager te meer omdat het laatste akkoord dateert uit november 2014 met een loonsverhoging per april 2014.

Uitnodiging bijeenkomsten
Wat de onderhandelingsdelegatie betreft gaan die alleen over een loonsverhoging die er zou moeten komen. Dat willen wij graag met jullie bespreken op ledenbijeenkomsten. Wederom geen loonsverhoging heeft enorme impact op je huishoudboekje. Om die reden nodigen wij ook niet-leden uit om vooral naar de bijeenkomsten te komen.

De ledenvergaderingen vinden plaats op:
dinsdag 24 januari 2017
Fries Congrescentrum Drachten, Oprijlaan 3, 9205 BZ Drachten, Tel.: 0512-330254
Aanvang: 17.00 uur
woensdag 25 januari 2017
Restaurant Borchland, Borchland 6-12, 1099 CT Duivendrecht, Tel.: 020-5633333
Aanvang: 1e vergadering 15.00 uur
               2e vergadering 17.00uur
maandag 30 januari 2017
De Roskam, Plein 25, 3991 DL Houten, Tel.: 030-6371254
Aanvang: 17.00 uur
woensdag 1 februari 2017
Vrijetijdscentrum Best, De Maas 6, 5684 PL Best, Tel.: 0499-397297
Aanvang: 1e vergadering 15.00 uur
               2e vergadering 17.00 uur
dinsdag 7 februari 2017
Papendal, Papendallaan 3, 6816 VD Arnhem, Tel.: 026-4837911
Aanvang: 17.00 uur


Peter de Ridder
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51601997
E p.deridder@cnvvakmensen.nl

 Download 171801MgoMha_brief_met_uitnodiging_ledenvergaderingen_2.pdf

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid