Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Doe je mee met de DHL meet-maand?

Vanaf 1 maart start de ‘meet-maand’ bij DHL-Parcel E-commerce. We willen graag weten of de nieuwe cao-afspraak – van stukloon naar uurloon – in de praktijk goed werkt. Doen jij en je collega’s ook mee?

In de nieuwe cao krijg je niet meer per pakje betaald, maar per uur. Dat betekent dat je beter weet waar je aan toe bent: je krijgt betaald voor de uren die je werkt. Als het goed is, ga je ook meer verdienen.

Uren bijhouden, want meten is weten!

Natuurlijk zijn we benieuwd hoe dat in de praktijk gaat. Daarom wordt maart de meet-maand. We vragen je om alle gewerkte uren in maart bij te houden en daarna te vergelijken met je loonstrook. Jouw ervaring kun je dan aan ons doorgeven. Alle informatie over de meet-maand vind je hier.

Zo veel mogelijk reacties

Alle bezorgers kunnen meedoen met de meet-maand. Ook niet-leden. We willen graag zo veel mogelijk reacties, zodat we een goed beeld krijgen hoe het in de praktijk gaat. Daarom bezoeken we nu zoveel mogelijk depots, om informatie uit te delen over de meet-maand. Spoor jij je collega’s ook aan om mee te doen? Het is uiteraard prima om deze nieuwsbrief door te sturen naar al je collega’s op jouw depot en te delen op Facebook.

Gesprek met DHL

Eind april bespreekt CNV Vakmensen de overgang van stukloon naar uurloon met de directie van DHL. Daarvoor zijn jouw ervaringen en die van je collega-bezorgers erg belangrijk. Voor gesignaleerde problemen gaan we op zoek naar oplossingen. Na het gesprek met de directie van DHL sturen we je weer een nieuwsbrief met een verslag van het gesprek.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met mij op of stel je vraag via ons online platform Je Achterban.

Tjitze van Rijssel
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 20 30 83
E: t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid