Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

SecurCash schoffeert werknemers met loonbod

CNV Vakmensen en FNV hebben met SecurCash op vrijdag 10 februari 2017 overleg gevoerd over de nieuwe cao. Op verzoek van SecurCash werden de onderhandelingen beperkt tot noodzakelijke punten aangezien het bedrijf zijn energie en focus wil richten op het verbeteren van het bedrijfsresultaat in 2017.

Echter: dit rechtvaardigt volgens de vakbonden niet dat de directie met dit loonbod komt.
In eerste instantie werd 0,3% (ja u leest het goed) geboden naast een verbetering van het inkomen door een lagere pensioenpremie (0,7%); volgens de werkgever hetgeen de vakbonden een oneigenlijke argument vinden aangezien dit een gevolg is van de keuze om over te gaan naar een andere pensioenregeling (van PSS naar BPF Vervoer).

Vakbonden reageerden verbeten en hebben aangegeven dat werknemers, na stil te hebben gestaan vanaf half 2014, nu een fatsoenlijke loonsverbetering verdienen mede na een zeer onrustige periode binnen het bedrijf door diverse reorganisaties, verhoging van de werkdruk, wennen aan nieuwe systemen en het risico van het werk ect.

Daarnaast hebben vakbonden aangegeven dat (zeker) bij langdurige contracten (zoals het GSN-contract) het normaal is dat bij de contractenafspraken rekening wordt gehouden met de te verwachten loonsverhogingen en bijvoorbeeld stijging van brandstofprijzen en dat deze worden doorberekend.

Na opnieuw een schorsing kwam de werkgever met een loonbod van 0,8%, wederom aangevuld met de eerder genoemde 0.7%. Hiernaast heeft de werkgever haar voorstel om de zaterdag als “normale” werkdag aan te merken, ingetrokken. Vakbonden hebben aangegeven dat op deze wijze er geen CAO komt en dat het geduld begint op te raken.

Werkgever deelde na een schorsing mede dat hij meer tijd nodig heeft. Hij heeft vakbonden uitgenodigd om op 21 februari verder te praten. Vanzelfsprekend zijn er meerdere punten besproken waarover op grote lijnen overeenstemming is bereikt;

  • een looptijd van 1 jaar;
  • aanpassing van het artikel inzake pensioenen en WGA-hiaatverzekering;
  • reparatie van het derde WW-jaar;
  • de kledingregeling (stomerijkosten) blijft in de cao staan.

Vakbonden hebben hun voorstel tot een vergoeding op zaterdag van 50% teruggebracht tot 35% in relatie tot de loonvraag van 2.5%.
Zoals gezegd wordt er op 21 februari 2017 verder gesproken door partijen. We houden je op de hoogte.
Het onderhandelingsteam CNV Vakmensen en FNV:

Rienus Bastiaansen
Andrea Somers
Peter Hoogeveen
Frank de Jong
Jelle van der Sluis
Meindert Gorter (bestuurder FNV)

Peter de Ridder
bestuurder CNV Vakmensen

M 06 51 60 1997
E p.deridder@cnvvakmensen.nl
 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid