Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

De kracht van de vloer cao DHL Parcel (DD)

De vierde overlegronde over een nieuwe cao voor DHL Parcel was afgelopen woensdag. En het was een bijzondere. Er heerst grote onrust onder het personeel over een aantal onderwerpen.

Vooral de door DHL gewenste afschaffing van onregelmatigheidstoeslagen (ORT), de jubileumuitkering, verlaging van ziekengeld en het verlengen van de referteperiode zorgen voor onrust. Zoveel dat we hebben aangegeven eerst een uitspraak van DHL op die onderwerpen te willen. Daarna werd er door DHL geschorst. We waren nog geen 10 minuten bezig.

Wat is er aan de hand?
We (het onderhandelingsteam) hebben reacties uit het hele land ontvangen op de voorstellen die DHL doet voor een nieuwe cao. Die reacties liegen er niet om. Werknemers zijn het zat. Drie jaar lang stilstand en dan nog eens een uitkleedpartij? Dat nooit. Wat wel? De verslechteringen zoveel mogelijk van tafel, een goede loonsverhoging en collega’s in loondienst bij DHL erbij! De actiebereidheid is hoog op een aantal locaties.

De reactie van DHL
De delegatie begreep de urgentie van ons verzoek. Er lag binnen 1,5 uur een nieuw voorstel op tafel. We hebben hiervan kennis genomen en we hebben aangegeven dat we dat met onze kaderleden gaan bespreken. Dat zijn jullie eerste aanspreekpunt op de terminals, de bekendste gezichten namens de bonden. Zo houd je als werknemer zeggenschap over je eigen arbeidsvoorwaarden. Jullie bepalen of de voorstellen goed genoeg zijn.
DHL verzocht nog wel om verder te praten over duurzame inzetbaarheid en zelfroosteren/sociaal roosteren. Daar hebben we de middag voor gebruikt.

En nu?
We organiseren een bijeenkomst op zaterdag 29 april. FNV Transport & Logistiek en
CNV Vakmensen doen dat samen. We houden die bijeenkomst met alle kaderleden van de verschillende terminals. De laatste tijd hebben zich ook andere mensen gemeld met de wens om mee te praten. Ook die zijn welkom. Mogelijk vraagt een kaderlid van CNV of FNV je om mee te komen naar die bijeenkomst.

Op de bijeenkomst bespreken we met elkaar hoe we verder gaan in de onderhandelingen. Bijvoorbeeld hoe hard voor jullie die ORT, jubileumuitkering, loon bij ziekte en referteperiode zijn. Ook praten we met elkaar over de hoeveelheid vast en flexibel personeel op de terminals. 

CNV-delegatieleden
De onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen bestaat uit:
Marien Beemer (kaderlid Utrecht)
Matthias Voerman (kaderlid Amersfoort)
Tjitze van Rijssel (bestuurder CNV Vakmensen)Vragen/opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ze naar t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl 

Tjitze van Rijssel
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 30 83
E: t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid