Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Corona Update Tranport & Logistieke Sector

Hier is de wekelijkse corona update van de belangenorganisaties in de transport & logistieke sector weer. Dit keer naast de gezamenlijke update ook een terugblik op de reacties die we gekregen hebben. Tot slot zie je jouw sector en beroep binnenkort ook bij de Ster.

Meldt maatregelen
In de vorige nieuwsbrief gaven wij aan dat CNV Vakmensen niet blind is voor de gevolgen waar sommige werkgevers nu tegenaanlopen als gevolg van de getroffen maatregelen. Echter het aanpassen van de arbeidsvoorwaarden mag nu niet aan de orde zijn. Wij riepen jou en jouw collega’s op om voornemens of reeds getroffen maatrelen die jouw arbeidsvoorwaarden raakt te melden. Dit hebben jullie massaal gedaan, helaas. ‘Helaas’ omdat veel van dit soort maatregelen eenzijdig zijn doorgevoerd en de rekening onterecht bij de werknemers neerleggen. We hebben in overleg met jouw collega’s de betreffende werkgevers hierop aangesproken. Ook gaven deze signalen ons input voor het crisisoverleg dat wij nu voeren met werkgeversverenigingen en collega vakbonden. 

Coronaprotocol
Veilig en gezond doorwerken vergt iets meer tijd We zijn bezig met de ontwikkeling van een Coronaprotocol transport en logistiek. Hierin worden praktische adviezen gegeven en wordt een operationele vertaling gemaakt voor werkgevers, opdrachtgevers, zzp-ers  en werknemers (ook uitzendkrachten en oproepkrachten) voor veilig en gezond doorwerken in transport en logistiek tijdens deze uitzonderlijke omstandigheden in Nederland én in de rest van Europa. De afstemming vergt iets meer tijd. De planning is om het Coronaprotocol in de week na Pasen beschikbaar te maken.

Gratis zendtijd
Ster voor sector De Ster biedt op dit moment gratis zendtijd aan brancheorganisaties. Onze sector is daar ook voor in aanmerking gekomen en is blij met dit mooie gebaar. Op dit moment worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet van onze commercials die binnenkort worden ingezet op de kanalen en platformen van de NPO, waaronder NPO 1, 2 en/of 3, de radiozenders NPO Radio 1, 2, 3FM, 4 en/of 5 en/of op het online netwerk.

Overig
We hebben een centraal informatie punt ingericht op deze website. Hier vindt u informatie en veel gestelde vragen over het Coronavirus en werken in transport en logistiek. We zijn bezig met het zoeken naar oplossingen in het kader van het vervallen van code 95 opleidingen én aflopende rijbewijzen voor mensen die nu niet gekeurd kunnen worden. Verdere uitwerking van de steunmaatregelen van de overheid is eveneens onderwerp van de samenwerking.

Meer informatie, vragen en antwoorden op het gebied van werk en inkomen in corona-tijden? Zie hier op onze website van CNV Vakmensen. Kijk ook op de website van ons sectorinstituut. Daar tref je meer vragen en antwoorden die specifiek zijn voor het werk in jouw sector.

Gezamenlijke Corona nieuwsbrief
Voor de wekelijkse gezamenlijke corona nieuwsbrief van de belangenorganisaties uit de transport en logistieke sector zie bijlage.


Dit weekend staat voor velen in het teken van Pasen. Welke invulling je er ook aan geeft het zal anders zijn dan andere jaren. Desondanks dat wensen wij jou en jouw naasten een fijn paasweekend toe!

Met vriendelijke groet,

Tjitze van Rijssel & Tjeerd Orie
Bestuuders/onderhandelaars CNV Vakmensen
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid