Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

CNV voorzitter Limmen zaterdag op chauffeursmanifestatie in Zwolle

Familiedag als ‘actie-tussendoortje’

Moederdag is zondag; zaterdag is het ‘chauffeursdag’. Althans zaterdag 10 mei bij (of in) de Zwolse IJsselhallen. CNV Vakmensen organiseert daar tussen 11.00 en 15.00 uur een manifestatie voor werknemers in het beroepsgoederenvervoer én hun familie. CNV-voorzitter Maurice Limmen spreekt deze werknemers en hun achterban die dag toe.

Limmen zal zaterdag zeker vertellen dat de vakbond - zo nodig - een hele lange adem heeft voor het bereiken van een goede cao beroepsgoederenvervoer: "De rekensom in het in het beroepsgoederenvervoer is eenvoudig. De mensen hier hebben last van oneerlijke concurrentie door onderbetaalde chauffeurs. Als werkgevers hun eigen mensen niet genoeg respecteren om ze een fatsoenlijk loon te betalen, ondermijnen ze op termijn hun eigen toekomst, dan gaan jonge mensen niet meer werken in de transportbranche."

Volgens Limmen is de politiek aan zet om ervoor te zorgen dat de oneerlijke concurrentie, de uitbuiting en de verdringing op de Nederlandse arbeidsmarkt wordt aangepakt.

De familiedag in Zwolle is zeker niet de eerste manifestatie in het traject tussen cao-conflict en een goede cao. Actieleider Peter de Jong: "Op 7 april was de eerste actiedag waarbij vanuit het hele land chauffeurs hun werk neerlegden en hun onvrede uitten op het manifestatieterrein nabij Utrecht. En ook rond Pasen werkte de distributie over de weg op veel plaatsen niet."

Pijn

De Jong vervolgt: "Aankomende zaterdag is voor menig chauffeur of planner geen werkdag. Dus van een staking is alleen sprake voor diegene die op die dag wel een rit of dienst gepland had staan. Wij trekken het nu bewust wat breder en halen ook de familie van de werknemer erbij. Die is immers gebaat bij een vader, moeder, zoon of dochter met een eerlijke, kansrijke baan in het beroepsgoederenvervoer. Je kunt het een kermis noemen - met kop van jut, rodeostier, schiettent, springkussen en al; maar dan toch zeker een kermis met een niet mis te verstane boodschap. De boodschap dat de pijn van het ontbreken van een reële cao door ons zal worden verlegd van werknemers naar werkgevers."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid