Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

CNV leden zijn akkoord met cao DHL Parcel

De stemmen zijn geteld. Een ruime meerderheid van de CNV leden is akkoord met de cao bij DHL Parcel. Dat hebben we inmiddels ook aan DHL laten weten. Toch is er nog heel wat ontevredenheid onder de CNV leden bij DHL Parcel. Daar moet wat mee gedaan worden!

CNV leden zijn akkoord met de cao. Wat nu?
Van de uitgebrachte stemmen is 79% voor de cao, 17% heeft tegen gestemd en 4% heeft zich onthouden van stemming.Nu kan er gewerkt worden aan het verder uitwerken van de afspraken. Vanaf 1 april 2017 gaat je loon met 1% omhoog. Er moet dus een nabetaling plaatsvinden. Dat zal in de maand juli gebeuren.
De werkgroepen die in het leven zijn geroepen kunnen aan de slag. In drie werkgroepen zitten kaderleden van CNV Vakmensen. Dit zijn:
Tekstcommissie cao DHL Parcel - Matthias Voerman (terminal Amersfoort)
Zelfroosteren pilots in Amsterdam en Zwolle - Jan Kuik (terminal Drachten)
Duurzame inzetbaarheid - Marien Beemer (terminal Utrecht
pilot thuiswerken (Arnhem) - geen CNV kaderlid

Geen SOOB premie.
DHL Parcel is aangesloten bij het onpleidings- en ontwikkelingsfonds beroepsgoederenvervoer (SOOB). Over de maanden juli, augustus en september hoeft de werkgever geen premie te betalen. Dat betekent dat de werkgever ook geen premie voor SOOB mag inhouden op het loon van de werknemer. Controleer dat op je loonstrook.

Ontevredenheid bij CNV leden.
Uit de stemming voor de cao blijkt dat het merendeel wel akkoord is met de cao. Maar CNV leden geven ook aan dat er een grotere achterstand ontstaat ten opzichte van de cao Beroepsgoederenvervoer. Bij die cao gaat het loon in 3 jaar met 10% omhoog. Daarnaast komt er bijna geen vast personeel meer bij omdat er steeds vaker met uitzendkrachten gewerkt wordt.
Ook wordt gemeld dat jonge chauffeurs vaker overstappen naar een  "gewoon" transportbedrijf omdat ze daar meer kunnen verdienen.

Dit zijn onderwerpen waar we de komende tijd met onze kadergroep mee aan de slag zullen gaan. Ook gaan we de cao van DHL Parcel vergelijken met de cao Beroepsgoederenvervoer.Wil jij hieraan mee doen en daar bij betrokken worden? Meld je dan aan als kaderlid bij Tjitze van Rijssel, t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid