Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

CNV-leden akkoord met sociaal plan Brink's

De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het sociaal plan bij geldtransporteur Brink's. Dat blijkt uit een ledenraadpleging die de bond de afgelopen weken heeft georganiseerd.

"De leden zijn akkoord met de uitkomst. Het sociaal plan is twee-en-half keer beter dan wat er eerst op tafel lag", zegt Peter de Ridder, onderhandelaar bij CNV Vakmensen. "Dat hebben de werknemers toch maar mooi met hun acties bereikt."

Ander werk

Nu het sociaal plan rond is, kan Brink's verder met de reorganisatie. Een deel van de werknemers (ongeveer 350) blijft in dienst bij Brink's. De grootste groep (ruim 600) moet op zoek naar ander werk. "Daar ligt nog steeds een grote zorg", zegt De Ridder. "We willen graag dat velen van hen aan het werk kunnen blijven binnen de beveiligingsbranche. Maar het is helaas niet gelukt om hierover harde toezeggingen te krijgen van opdrachtgevers en beveiligingsbedrijven. We blijven dit de komende tijd goed volgen."

Achtergrond

Bij Brink's Nederland werken 1.080 mensen. Rabobank en ABN Amro stappen over van Brink's naar Geld Service Nederland (GSN). Ook SNS heeft het contract met Brink's opgezegd en gaat over naar een andere marktpartij. Door het verlies van deze klanten zullen ruim 600 banen bij Brink's verdwijnen. Het werk zelf verdwijnt niet, maar wordt dus overgenomen door andere uitvoerders. Een deel van het ervaren personeel van Brink's zou daarom prima aan de slag kunnen bij deze nieuwe uitvoerders.


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid