Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

CAO resultaat DHL Logistics verdeeld ontvangen

De leden van CNV Vakmensen, werkzaam in één van de betreffende divisies vallende onder de cao DHL Logistics, waren tot en met vrijdag 15 november 2019 in de gelegenheid hun stem uit te brengen. De uitslag is inmiddels bekend en gedeeld met jouw werkgever.

Het doet mij deugd als belangenbehartiger dat jullie in grote getalen gebruik hebben gemaakt van jullie stemrecht. De uitslag gaat gepaard met een dilemma. 50% van de leden die hun stem hebben uitgebracht heeft ingestemd met het bereikte onderhandelingsresultaat en 50% van de leden die hun stem hebben uitgebracht heeft niet ingestemd met het onderhandelingsresultaat. Ook in absolute aantallen gaan de stemmen gelijk op.

Bovenstaande maakt dat ik niet het mandaat heb een nieuwe cao te tekenen o.b.v. het onderhandelingsresultaat. Voor het andere uiterste, het opstellen van een ultimatieve brief met actiedreiging, biedt de uitslag vooralsnog een te dunne basis.

In de bijlage tref je de communicatie die ik aan ullie werkgever heb verzonden.Deze geeft meer duiding over de argumenten die jullie hebben gedeeld bij het uitbrengen van jullie stemmen.

Wat zegt dit over de afspraken uit het resultaat?
Gezien de stemuitslag kan CNV Vakmensen het resultaat niet omzetten in cao afspraken met ingang van 1 april 2019 (terugwerkende kracht). De huidige cao (2017-2019) blijft van kracht. Aan de afspraken uit het resultaat kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoe nu verder
Zoals hierboven beschreven heb ik niet het mandaat om een nieuwe cao te tekenen o.b.v. het onderhandelingsresultaat. De collega’s van de FNV hebben inmiddels laten weten dat hun leden in overgrote meerderheid tegen het resultaat zijn. Ik ga nu eerst in overleg met mijn actieve vakbondsleden (kaderleden) om de ontstaande situatie te bespreken.

Vragen, op- en/of aanmerkingen? Ik hoor en beantwoord ze graag!

Meer leden betekent meer invloed!
Jij bent al lid, maar jouw collega wellicht nog niet. Stuur daarom deze mail door naar jouw niet-georganiseerde collega’s. Als jij nu jouw collega lid maakt, staan we collectief sterker! Immers; Hoe meer collega’s van DHL lid zijn bij jouw CNV des te meer invloed ik kan uitoefenen aan de onderhandelingstafel bij jouw werkgever. Ga naar www.cnv-ledenwerven.nl/125jaar en je ontvangt dan 2 cadeaubonnen t.w.v. € 25,- naar keuze. Daarnaast helpen we onze leden door ze persoonlijk te adviseren, bijvoorbeeld op juridisch vlak. Vragen, op- en/of aanmerkingen? Schroom niet en neem contact met ons.

Mede namens de CNV-delegatieleden,

Tjeerd Orie
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 48 94 75
E: t.orie@cnvvakmensen.nl

Bijlage: Communicatie aan werkgever

 

 

 

 


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid