Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Cao-bijeenkomsten FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen

Krokodillentranen werkgevers over verdringing van onze banen en een loonbod van 0%? Tijd voor respect en zekerheid. Kom ook op 15 maart 2014!
CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten hebben geprobeerd om in een korte onderhandelingsronde een nieuwe cao Transport en Logistiek af te sluiten. Zo wilden wij tijd vrijspelen om samen met jullie en de werkgevers tijdig een start te maken de veelbesproken cao-vernieuwing 2015.
Start cao-overleg op 10 december
In het najaar van 2013 hebben we samen met onze leden de inzet voor de cao-onderhandelingen bepaald. Op 10 december 2013 waren we er helemaal klaar voor. Vreemd genoeg waren de werkgevers toen nog niet klaar. Zij hadden nog helemaal niets gedaan aan achterbanraadpleging. Zij namen daar vervolgens rustig 2 maanden de tijd voor.


Tweede ronde op 10 februari
De verwachtingen waren op 10 februari 2014 (de 2e onderhandelingsronde) hoog gespannen. Met welk loonbod zouden werkgevers komen? Wij kwamen van een koude kermis thuis. Ondanks mooie woorden over het behoud en de instroom van goede vaklui, mag het nog steeds niets kosten. Letterlijk. Want werkgevers boden op 10 februari 2014 precies 0% loonsverhoging. 
Verdringing van onze banen
Wat volgens ons nog veel erger is dan het loonbod, is dat de werkgevers absoluut geen verantwoordelijkheid nemen rond de verdringing van onze banen. Sterker nog, diezelfde werkgevers willen over onze rug concurreren. Vreemd dat ze zich geïntimideerd voelden door dezelfde vaklui die tijdens de 2e ronde respect van de werkgevers eisten voor hun beroep. Blijkbaar weten werkgevers het verschil niet tussen intimidatie en vragen om respect.
Einde cao-overleg?
De bonden kregen daarna een briefje waarin het 3e overleg werd afgezegd. De inzet van werkgevers werd helaas in datzelfde briefje nog eens bevestigd. Die bleef op 0% staan.
Werk
Op de dag van wat de 3e onderhandelings-ronde had moeten zijn, hadden werkgevers wel tijd om in het NOS-journaal op te treden. Werkgevers toonden ‘begrip’ voor de verdringing van onze Nederlandse banen. Alleen voor begrip kopen we niets! Wij willen werk!
Loon
De werkgevers tonen met een loonbod van 0% absoluut geen respect voor jullie. Alles wordt duurder en jij krijgt niets!
Respect
Wij wijzen het bod van werkgevers dan ook vierkant af. Om werkgevers te tonen dat het nu echt tijd wordt voor waardering voor hun eigen werknemers en de werknemers die ze al hebben ontslagen, organiseren de bonden op zaterdag 15 maart op 4 locaties in het land gezamenlijke bijeenkomsten. Daar is iedereen welkom, lid of geen lid. De leden van de bonden stemmen tijdens deze bijeenkomsten of er verdere acties gevoerd gaan worden.


Zaterdag 15 maart 2014

Wil jij werk, loon en respect? Kom dan ook op 15 maart. Neem je partner en collega’s mee. Iedereen is welkom. Belangrijk! Voor leden geldt: neem dit pamflet mee, samen met een legitimatiebewijs en/of je geldige ledenpas. De locaties zijn: Nieuwegein: Het Veerhuis,  Nijemonde 4, 3434 AZ Nieuwegein Assen: Hotel Van der Valk Assen, Balkenweg 1, 9405 CC Assen Dordrecht: Postiljon Hotel Dordrecht, Rijksstraatweg 30, 3316 EH Dordrecht Asten: Hotel Nobis Asten, Nobisweg 1, 5721 NA Asten De bijeenkomsten starten om 10.00 uur en zijn om ongeveer 12.00 uur afgelopen. De zalen zijn om 09.30 uur open.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid