Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Beroepsgoederenvervoer zoekt denkers en doeners

Wij zijn een vakbond van en voor leden. Wil jij invloed hebben en meedenken over onderwerpen waar we mee bezig zijn of wil je leden helpen of vragen beantwoorden? Je betekent iets voor je collega en je steekt er veel van op. Samen werken aan een vakbond die de goede dingen gaat doen!

Wij zoeken leden die actief willen zijn en iets voor anderen willen betekenen. Je leert heel veel, krijgt een groter netwerk en  je kennis en ervaring delen met anderen. Kijk of er een onderwerp bij zit wat jij leuk of interessant vindt. Wij zorgen voor training en begeleiding en uiteraard worden je onkosten vergoed.

Vernieuwing cao

in 2015 starten de gesprekken met werkgevers over de vernieuwing van de cao. De cao moet voor iedereen herkenbaar zijn. Moeten er aparte regelingen komen voor chauffeurs, planners of logistiek medewerkers? Wil jij meedenken over de vernieuwing van de cao? Samen bedenken we de beste regelingen. Die gedachten gebruiken de onderhandelaars bij de gesprekken over de nieuwe cao. Meepraten en denken kan via (regionale en bedrijfs) bijeenkomsten, mailgroepen etc.
Alles komt aan de orde wat het CNV betreft, dus niet alleen het loongebouw, maar ook invloed op je werkdagen en werktijden. In hoeverre kan en wil je afspraken maken met je werkgever en wat moeten we daarvoor regelen in de cao?

Spreekuur in de regio

Samen met een collega houd je regelmatig een spreekuur bij jou in de buurt.
-    vragen beantwoorden over de cao, je werk, arbeidsomstandigheden, etc.
-    informatie verzamelen over een door leden aangekaart probleem
     (arbeidsovereenkomst, loonstrook, urenstaten, etc.)
-    informatie geven over de dienstverlening van het CNV

Leden helpen leden
-    leden bijstaan in gesprekken met de werkgever en/of UWV; of
-    bij faillissementen leden helpen bij het opstellen van hun vordering op de failliete
     werkgever; of
-    bezoeken van chauffeurscafe’s, parkeerplaatsen en bedrijven met CNV informatie

Districts Kader Groep
4-5 keer per jaar met leden uit de regio bij elkaar komen om de situatie in het transport en logistiek te bespreken. Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn:
-    ontwikkelingen rond de cao
-    ontwikkelingen in de sector, code 95, cabotage, pensioen
-    schijnzelfstandigen
-    arbeidsomstandigheden
-    zaken die spelen binnen de vakbond

Contactpersoon in het bedrijf
Als contactpersoon in het bedrijf verspreid je informatie van het CNV, ben je een vraagbaak voor je collega’s en onderhoud je contact met de bestuurder van het CNV.

Training en begeleiding.
Zeker als je een spreekuur in de regio gaat houden of leden wil helpen moet je goed weten hoe de cao in elkaar zit, wat wel en niet kan. In een training gaan we er voor zorgen dat je daarvan goed op de hoogte bent. Maar ook leer je hoe je een goed gesprek voert, ook in moeilijke situaties. Je wordt gekoppeld aan een bestuurder waar je met vragen terecht kan.

Aanmelden
Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl. Geef daarbij aan welk onderwerp jouw voorkeur heeft. Wij nemen contact met je op voor een gesprek. Bellen kan ook naar het districtskantoor in Hoofddorp 023 568 4670.


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid