Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Beroepsgoederenvervoer: ga 9 oktober naar Brussel!

CNV Vakmensen heeft met andere organisaties op 24 september in Brussel aandacht gevraagd voor "samen sterk voor eerlijk werk". In Brussel wordt namelijk gesproken over verdere openstelling van de vervoersmarkt. CNV Vakmensen denkt dat veel chauffeurs daar de dupe van kunnen worden.

Inmiddels zijn de vakbonden (gezamenlijke Europese vakbonden binnen de Europese Transport Federatie) op 27 september tot een gezamenlijke actiepuntenlijst gekomen. In deze lijst staat onder andere dat na drie keer lossen een vrachtauto terug moet naar het land van herkomst, dus niet even de grens over en weer terug naar Nederland. Daarnaast mag de vrachtauto pas zeven dagen nadat de eerste keer gelost is weer gelost worden in Nederland. Met andere woorden: een goed “manifest”!

Actiepuntenlijst aangeboden aan Europees parlement

De uitnodiging komt zeer laat. De actiepuntenlijst was er helaas niet eerder en de datum van 9 oktober stond al lang vast. We wilden onze leden alleen vragen om mee te gaan als er goede afspraken zouden liggen. Die liggen er nu, kunt je nog regelen dat je mee gaat? Des te meer mensen des te meer impact!

Hoe gaat we naar Brussel?

CNV Vakmensen regelt bij voldoende animo bussen vanuit Utrecht (eventueel met tussenstops). Kom je met een grote groep uit 1 regio, dan kijken we wat er mogelijk is. Met andere woorden: vraag vrij en meld je uiterlijk vrijdag 5 oktober vóór 12.00 uur aan via apeldoorn@cnvvakmensen.nl of bel naar 055 – 52 64 250. Vermeld in de mail lidmaatschapsnummer, naam, adres, postcode en (mobiel) telefoonnummer. Je ontvangt 6 oktober bericht of en zo ja, waar en hoe laat de bus vertrekt.

Geen lid?

Bent je geen lid en wil je wel mee? Dat kan, aanmelding moet op dezelfde manier als de leden. Geef bij aanmelding wel aan dat je geen lid bent. Bij het instappen in de bus wordt je alsnog lid, krijgt je een bakje koffie (de leden natuurlijk ook) en laat je een keer rijden. Een mooi moment om lid te worden!

Frans Westerman
Bestuurder CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid