Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Actiedreiging bij Storteboom Sprundel

CNV Vakmensen heeft op 19 mei een ultimatum aan 2 Sisters Storteboom uitgebracht, omdat wij een beter sociaal plan willen voor werknemers in Sprundel. Vanaf deze week dreigen acties. Werknemers verliezen hun baan door sluiting van Sprundel en meegaan naar Zeewolde blijkt geen echte mogelijkheid.

Sluiting Sprundel

In maart 2016 heeft 2 Sisters Storteboom aangekondigd de locatie in Sprundel te sluiten en de werkzaamheden te verplaatsen naar de locatie in Zeewolde. Na 3 keer onderhandelen, heeft de werkgever een eindbod gedaan voor een sociaal plan. We zijn het niet eens geworden over de reiskostenvergoeding van Sprundel naar Zeewolde voor de werknemers die mee willen en over de hoogte van de ontslagvergoeding. Op andere punten uit het sociaal plan waren wij het wel eens, zoals afspraken over outplacement.

Eindbod verworpen

De leden van CNV Vakmensen en FNV in Sprundel hebben het eindbod van de werkgever unaniem verworpen en hebben aangegeven bereid te zijn om actie te voeren om tot een beter sociaal plan te komen op de punten van ontslagvergoeding en reiskosten. Zeker voor de mensen van Brandenhorst (omgeving Giessen) is de tijdelijke reiskostenvergoeding van 5 jaar oneerlijk, want zij hebben nu vanuit een vorig sociaal plan een structurele reiskostenvergoeding van Giessen naar Sprundel. Deze vaste extra reiskostenvergoeding zou dan komen te vervallen.

De eisen van CNV Vakmensen zijn:

  1. Een ontslagvergoeding op basis van de transitievergoeding en aangevuld tot het bedrag van de nieuwe kantonrechtersformule (vanaf 2009) met de factor 1. In de formule van loon zit naast de vaste inkomensbestandsdelen ook structureel overwerk.
  2. Een outplacementtraject ter waarde van € 3.500 en een scholingsbudget ter waarde van € 1.500 om de kans op ander werk via outplacement te vergroten.
  3. Een structurele reiskostenvergoeding van € 0,19 per km voor de meerkilometers tussen Sprundel en Zeewolde. Bestaande betere reiskostenvergoedingen woon-werkverkeer blijven behouden.

Als de werkgever niet ingaat op onze eisen dreigen  acties in Sprundel. Ongetwijfeld hoor je hier binnenkort binnen het bedrijf meer over. Heb je vragen over het conflict rond sluiting Sprundel, dan kun je terecht bij CNV-bestuurder Frans van de Veen.

CNV Vakmensen,

Frans van de Veen, vakbondsbestuurder

Mobiel 06-51601965 en mail f.veen@cnvvakmensen.nlOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid