Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

Absurd

De rijtijdenwet moeten overschrijden van je werkgever, vervolgens een boete krijgen en die dan zelf moeten betalen. Vakantiedagen die ineens van je loonstrook verdwijnen 'omdat het crisis is en iedereen moet inleveren'.

Het klinkt absurd, maar helaas is het voor sommige werknemers realiteit. Hun werkgever maakt misbruik van de crisis, door dit soort maatregelen in te voeren. Maatregelen die natuurlijk helemaal niet kunnen volgens de cao.

CNV Vakmensen vindt het schandalig dat er werkgevers zijn, die op deze manier met hun mensen omgaan. Werkgevers die gemaakte cao-afspraken zonder pardon naast zich neerleggen.

Crisismeldpunt

Zo werkt het niet en daarom ben ik blij met het crisismeldpunt van CNV Vakmensen. De eerste dagen, toen het meldpunt veel aandacht kreeg in de media, stond de telefoon roodgloeiend. Nu is het wat rustiger, maar nog steeds krijgen we dagelijks meldingen binnen via de mail.

Jouw klacht

Is jouw werkgever raar bezig? Voert hij maatregelen in die volgens de cao helemaal niet kunnen? Bel of mail en laat het ons weten. Samen kunnen we dan besluiten hoe het probleem kan worden aangepakt. Wil je dat allemaal niet, om wat voor een redenen dan ook? Meld jouw misstand dan gewoon anoniem, zodat wij in ieder geval weten wat er speelt.

CNV Vakmensen is er voor jou, juist nu!

Frans Westerman,

CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid