Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Vervoer en logistiek - Nieuws

26 april: Demonstratie van chauffeurs in Brussel

Nieuwe Europese regels dreigen grote gevolgen te krijgen voor vrachtwagen- en touringcarchauffeurs. Op 26 april is er in Brussel een grote demonstratie om de plannen van tafel te krijgen. Ook vanuit Nederland gaan chauffeurs naar Brussel.

Terwijl een paar jaar geleden de Europese Commissie nog beloofde om oneerlijke concurrentie en sociale dumping aan te pakken, lijkt er inmiddels een andere wind te waaien. Een sterke werkgeverslobby heeft ervoor gezorgd dat er nieuwe regels in de maak zijn, die nadelig gaan uitpakken voor chauffeurs – en daarmee ook voor de veiligheid op weg. Bijvoorbeeld als het gaat om de rij- en rusttijden. Deze worden ernstig beperkt, zo blijkt uit de uitgelekte voorstellen. Een van de voorstellen is de dagelijkse rustpauze van 45 minuten op te knippen in 3 pauzes van 15 minuten. Zo zijn er nog meer maatregelen. Dit kunnen we niet laten gebeuren!

Demonstratie

De Europese transportvakbonden, verenigd in de ETF, willen daarom een stevig signaal laten horen. Op 26 april is er in Brussel een grote demonstratie tegen de plannen.

Ook mee naar Brussel?

Wil jij ook meedoen aan deze actie? Meld je dan aan bij Lisette Putter. Je krijgt dan van ons meer informatie. Voor busvervoer naar Brussel wordt in ieder geval gezorgd.

Sanne van der Meulen
Sectorbestuurder Vervoer
E: s.vandermeulen@cnvvakmensen.nl
M: 06 22 39 29 64

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid