Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao UTi - Nieuws

UTi – Eerste ronde cao-overleg

Dit jaar zijn we vroeg begonnen met het cao-overleg. De huidige cao loopt af op 1 februari 2014 en we willen proberen om nu vóórdat de cao afloopt de nieuwe cao afgesproken te hebben. Jammer genoeg was de start niet veel belovend.

Stand van zaken
Op maandag 9 december hebben we het eerste overleg gehad. We hebben een gesprek gehad met Jasmijn Hoogmolen (HRM), Carola Wijnen (HRM) en Gerdien van der Voet (advocaat van UTi). De nieuwe directeur (waar wij niet over waren geïnformeerd), Alain Poublon was niet aanwezig. Wij hebben gevraagd of hij volgende keer wel aanwezig kan zijn in verband met de financiële onderbouwing.

Het lijkt wel of het standaard is bij elke cao-onderhandeling maar volgens HRM gaat het nog steeds niet goed met UTi. De financiële resultaten zijn er nog niet op vooruitgegaan, ondanks het nieuwe planningssysteem. Dit komt enerzijds omdat nog niet alle landen zijn aangesloten, dus er is nog geen synergie voordeel te behalen. Maar het komt ook door dat de markt nog steeds niet goed is, de concurrentie is groot. Deze uitspraken konden echter niet onderbouwd worden met een financieel overzicht. Misschien is dit wel beschikbaar bij het volgend overleg.

UTi cao-voorstellen – nullijn
Ook nu vindt UTi dat er vanwege de slechte situatie geen ruimte is voor een loonsverhoging en zij willen de cao bijna ongewijzigd voortzetten. Vakbonden vinden dat dit niet kan. In deze tijd wordt er steeds meer over gesproken dat de werknemers eens eindelijk een keer een echte loonsverhoging moeten krijgen en hebben daarom om 3 procent gevraagd. Dit zal ook ongeveer de inflatie over 2013 zijn.

Volgend cao-overleg
Zoals aan het begin vermeld willen wij proberen om vóór 1 februari 2014 de nieuwe cao af te spreken, daarom hebben wij afgesproken om op maandag 13 januari weer verder te praten. Na het overleg zullen wij je natuurlijk weer informeren over het verloop van de onderhandelingen via een nieuwsbrief of een ledenvergadering.
 
In de bijlage kun je de cao-wijzigingsvoorstellen van de vakbonden lezen. 

Dolf Polders
Bestuurder CNV Vakmensen
d.polders@cnvvakmensen.nl
023 5684670
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid