Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Goederenvervoer Nederland (vh KNV) - Nieuws

Verbrugge International B.V. Kaderleden

KADERLEDEN: OGEN EN OREN VAN DE WERKVLOER! Jullie werkvloer! Om als vakbond op de hoogte te blijven van wat er allemaal speelt is het van belang dat er vanuit de werkvloer informatie komt.

Zaken die spelen, of gaan spelen, veranderingen en dergelijke. Om hierop snel en goed te kunnen anticiperen is het voor de vakbondsbestuurder belangrijk tijdig geïnformeerd te worden.

Kaderlid
Tot voor kort hadden we een kaderlid namens CNV Vakmensen. Hij was betrokken bij de onderhandelingen en bij tussentijdse gesprekken. Er was een kort lijntje om zo te zien hoe de dingen gaan en waar je als werknemer tegen aan  loopt. Wordt de cao goed nageleefd? Klopt je salaris? Zijn de veranderingen wel zoals afgesproken met de bonden of moeten die nog worden geïnformeerd?

Jullie collega heeft echter door veranderingen in zijn werkpakket besloten om het stokje over te dragen. Echter er is nog geen collega, lid van CNV Vakmensen, die zich heeft aangemeld om de rol van Kaderlid op zich te nemen.

Wat betekent dat dan, kaderlid van CNV Vakmensen?
Binnen de sector Havens, is een heel grote groep kaderleden actief. Kaderleden van diverse havenbedrijven waarmee we regelmatig bijeenkomsten hebben. Die onderling informatie uitwisselen en belangrijke zaken binnen jullie sector bespreken. Betrokken zijn!
Tevens ben je de oren en ogen op de werkvloer. Collega’s die een probleem hebben of denken dat er iets niet klopt, die kunnen bij je terecht. Daarna neem je contact op met de bestuurder en kijken we hoe we de collega zo goed mogelijk kunnen helpen.
Je bent betrokken bij de onderhandelingen over je cao. Je bent de spreekbuis voor de collega’s en filtert de informatie van de werkvloer om dat mee te nemen naar de onderhandelingen.

Lijkt je dit wat?
Lijkt het je wat om meer betrokken te zijn bij je cao. Om mee te gaan naar de onderhandelingen en om deel te nemen aan de Havenbijeenkomsten voor kaderleden geef je dan op.

Ik hoop natuurlijk dat we weer een sterke delegatie neer kunnen zetten die op komt voor jullie belangen. Het is immers jullie werk! En jullie cao! Dus is ook jullie inbreng van belang.

Heb je vragen bel me dan gerust, 06-23909865 of stuur me een email: b.staal@cnvvakmensen.nl

Birgitte Staal
Bestuurder CNV Vakmensen
b.staal@cnvvakmensen.nl

www.cnvvakmensen.nl

Kenmerk 16-1862/BS/mvl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid