Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Vervoer en logistiek

Cao DHL Parcel

Looptijd: 1 januari 2020 tot en met 31 december 2022

DHL Parcel houdt zich bezig met het verzenden van pakketten en pallets, vooral in de zakelijke markt. Hierin is DHL marktleider. Het versturen van pakketjes naar consumenten (e-commerce) neemt een steeds grotere vlucht. Het netwerk van DHL Parcel wordt in toenemende mate ook gebruikt voor het vervoeren en sorteren van pakketjes voor consumenten. De cao DHL Parcel heeft een looptijd van 3 jaar en in die periode gaat het loon met 9,5 % omhoog.

Hoofdpunten

Dit zijn de hoofdpunten uit de cao DHL Parcel:

  • De komende 3 jaar krijg je er 9,5% loon bij. Op 1 juli 2020 krijg je 3,5% op 1 mei 2021 3% en op 1 mei 2022 weer 3%.   
  • Voor het rijdend personeel gaat het maximum van de loonschaal op 1 april 2021 en op 1 april 2022 telkens met 3% omhoog. Hierdoor krijgen chauffeurs die aan het maximum van hun loonschaal zitten wat meer perspectief.   
  • Er wordt in Amersfoort en Hengelo gestart met een pilot over de werkroosters. Hierdoor krijg je meer invloed op de dagen en tijden dat werkt en wordt er meer rekening gehouden met je privé-omstandigheden. Op het hoofdkantoor wordt een proef gedaan met een verloftool.   
  • Verlofsparen is vanaf november 2020 mogelijk. Je kan tot 50 weken verlof sparen via de cao à la carte. 

Downloaden

Je Achterban: online community voor al jouw vragen

Heb je een vraag over jouw werk bij DHL, de cao of andere vragen rondom werk en inkomen? Voor alle werknemers bij DHL hebben we Je Achterban. Onze online community waar je 24 uur per dag terecht kunt met je vragen. Je kunt ook input geven over wat jij in je cao wilt of een discussie beginnen!

Ga naar Je Achterban >