Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nog geen cao-voorstellen DHL, toch verder gekomen

Tijdens de 2e onderhandelingsronde op 6 februari 2020 bleek dat DHL nog wel veel vragen had over de cao-voorstellen die door CNV en FNV zijn ingediend. DHL gaf aan met een serieus pakket te willen komen. Maar voordat DHL dat doet is meer duidelijkheid over de vakbondsvoorstellen wenselijk.

Uiteraard hebben we er begrip voor dat DHL precies wil weten wat wij bedoelen. Het gesprek verliep in een goede sfeer en dat is belangrijk voor de onderlinge verhoudingen. DHL heeft toegezegd om vóór 3 maart 2020 hun cao-voorstellen naar de vakbonden te sturen. Wel gaf DHL aan dat zij meer werknemers (veelal chauffeurs) vast in dienst willen nemen en minder willen uitbesteden.

Tijdens de tweede onderhandelronde bespraken we daarnaast de volgende thema’s:

  • Loonschalen
  • Moeilijk opnemen van vakantiedagen
  • Dienstroosters
  • Bijdrage werkgever Code 95

Lange diensten 
Volgens DHL komen diensten van 10 of 11 uur niet structureel voor, alleen incidenteel. DHL is tenslotte een transportbedrijf. Hoe denk jij daarover? 
Geef je mening ->*

Doorwerken na nachtdienst 
Al een tijdje is er discussie over de betaling van de uren na een nachtdienst. In de cao staat dat als je na een nachtdienst doorwerkt, over de uren die je na 06.00 uur werkt ook de onregelmatigheidstoeslag (ORT) van 30% of 50% (bij werken op zaterdag) betaald moet worden. In de praktijk wordt hier wisselend mee omgegaan. 
Lees meer op Je Achterban DHL ->* 

DHL gaat kijken hoe vaak het is voorgekomen dat de toeslag niet op de juiste manier is betaald. Het CNV heeft gevraagd om ook naar het verleden te kijken en in voorkomende gevallen een nabetaling te gaan doen. 
Heb jij het meegemaakt dat je ten onrechte de toeslag na 06.00 of 08.00 uur niet hebt gekregen? Laat dat weten en geef ook aan in welke periode(n) dat geweest is. Wij zullen je naam aan DHL doorgeven zodat gericht voor jou gekeken kan worden wat er nog betaald moet worden. 

Volg de onderhandelingen op Je Achterban DHL 
Het volledige verslag van deze onderhandelronde, inclusief reactie van DHL op een aantal voorstellen, vind je op Je Achterban DHL. Hier kun je ook reageren en reacties van collega’s lezen. Laat je horen, het is immers jouw cao! 
*Ontvang je deze nieuwsbrief per post? Ga dan naar www.jeachterban.nl/dhl 

We praten verder op 3, 19 en 26 maart. Ook daarna krijg je weer een nieuwsbrief.

Tjitze van Rijssel,
bestuurder CNV Vakmensen
E t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl
M 05 5120 3083

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid