Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV wil cao-onderhandelingen DHL Parcel vervolgen

Het coronavirus overviel ons allemaal en we hebben de cao-onderhandelingen daarom tijdelijk stilgelegd. We zijn enigszins gewend geraakt aan deze nieuwe situatie met de Corona maatregelen. Er wordt door jullie keihard gewerkt en daar hoort een goede cao bij.

Jouw gezondheid staat voorop

We hopen dat alles goed en gezond is bij jou en je dierbaren. De eerste weken tijdens de coronacrisis werkten jullie door onder zeer moeilijke omstandigheden, omdat veel onduidelijk was over het besmettingsgevaar. Dat hebben jullie enorm dapper gedaan. In de tussentijd is er een protocol veilig en gezond doorwerken in de transport & logistiek afgesproken. Daarin staan adviezen voor werkgevers, werknemers en opdrachtgevers. Je treft dit protocol als bijlage aan bij deze nieuwsbrief. In het protocol staan ook verwijzingen naar diverse websites waar je meer informatie kan vinden over het veilig werken, maar ook over arbeidsvoorwaardelijke zaken en de NOW-regeling, het noodfonds van onze regering. Maak hier gebruik van en meldt misstanden en goede voorbeelden.

De cao onderhandelingen

Het is al weer een tijd geleden dat we actief waren met de cao van DHL Parcel. Sindsdien is er veel gebeurd. De werkdruk nam flink toe, vergelijkbaar met de Kerstdrukte-plus-plus. Jullie werken nu al weken op de toppen van je kunnen. Verlof kan nauwelijks opgenomen worden en collectieve vrije dagen worden ingezet om extra te komen werken. Naast het werk voor e-Commerce, wat al veel van jullie vraagt, trekt nu ook het werk voor DHL Parcel weer aan en zal het de komende maanden razend druk zijn. Daarbij rijst de vraag: wordt de drukte bij e-Commerce straks structureel nu Nederland gewend raakt aan online shoppen?

Waardering voor jullie, de doorzetters en harde werkers die de ruggengraat van de Nederlandse samenleving zijn, is op zijn plaats. Het CNV wil daarom nu de cao-onderhandelingen voor DHL Parcel weer voortzetten. Op 8 mei hebben we een overleg ingepland met DHL en willen we verder met de cao onderhandelingen. We houden jullie uiteraard op de hoogte! Samen kunnen we het verschil maken voor een goede cao!

En verder…..

Stuur deze mail door naar je collega’s en vraag ze of ze ook lid worden van de gezelligste vakbond van Nederland. Want hoe meer leden we hebben, hoe groter onze invloed bij de onderhandelingen.

Het lidmaatschap van het CNV is gebaseerd op solidariteit. Je contributie is afhankelijk van de hoogte van je salaris. De eerste 6 maanden krijg je 50% korting. Meer informatie of direct lid worden?

Ga naar /lidworden

Volg de onderhandelingen op Je Achterban DHL 

Het volledige verslag van deze onderhandelronde, inclusief reactie van DHL op een aantal voorstellen, vind je op Je Achterban DHL. Hier kun je ook reageren en reacties van collega’s lezen. Laat je horen, het is immers jouw cao!  *Ontvang je deze nieuwsbrief per post? Ga dan naar www.jeachterban.nl/dhl

De CNV cao onderhandelingsdelegatie,

Marien Beemer, Matthias Voerman, CNV kaderleden

Tjitze van Rijssel, bestuurder CNV Vakmensen

E t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl            
M 06 51 203 083

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid