Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Selektvracht - Nieuws

Onder druk wordt alles vloeibaar

Tijdens de laatste onderhandelingsronde heeft DHL een aantal voorstellen gedaan. Deze voorstellen kwamen voort uit de dreiging van wilde acties bij verschillende vestigingen.

We hebben kennis genomen van de voorstellen en hebben aangegeven dat we dit met het kader en andere betrokken medewerkers willen bespreken. Dat is op 29 april gebeurd tijdens een bijeenkomst in AC De Meern bij Utrecht.

Bijeenkomst 29-4-2017: representatief en evenwichtig
We hadden een prachtige opkomst: 47 medewerkers. Bijna alle terminals waren vertegenwoordigd. Er waren verschillende disciplines aanwezig. De inbreng mag daarom representatief en evenwichtig genoemd worden.

Het was een intensieve middag. Het eerste deel ging over het cao proces. Ook het beeld dat beide partijen (DHL en de bonden) hebben van de transportsector, de concurrentie en hoe het bedrijf daarmee moet omgaan zijn behandeld. In het tweede deel kwam de vraag: ‘En hoe nu verder?’ aan bod. Er waren gepassioneerde discussies met verschillen van mening maar ook over gedeelde waarden. Er werd goed naar elkaar geluisterd en we zijn tot een weloverwogen uitkomst gekomen. Uitgangspunt blijft natuurlijk onze voorstellenbrief en die van DHL, waarmee we moeten “dealen”. Maar we weten nu wel waar ruimte zit om te onderhandelen en waar niet.

Het vervolg
De volgend onderhandelingsronde van 3 mei kan door persoonlijke omstandigheden van een lid van het onderhandelingsteam helaas niet doorgaan. We plannen zo spoedig mogelijk een nieuwe datum.

Bij de volgende onderhandelingen zijn de conclusies van 29 april voor ons van groot belang. Hoe dit overleg zal aflopen weten we niet. Wat we wel weten is dat de eisen diepgevoeld en breed gedragen zijn. Wat we ook weten is dat de actiebereidheid onder het personeel groot is. En tenslotte weten we dat het niet makkelijk zal zijn om tot een resultaat te komen.

We houden jullie op de hoogte van de voortgang via nieuwsbrieven en via de contactpersonen op de verschillende terminals.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur deze naar onze eerste onderhandelaar Tjitze van Rijssel (vanaf 10 mei weer beschikbaar).

met vriendelijke groet,

Tjitze van Rijssel
Bestuurder CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid