Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao DHL Logistics - Nieuws

Op weg naar de onderhandelingsronde DHL Logistics

Na het vaststellen van onze ideeën voor de nieuwe cao voor werkenden binnen DHL Logistics hebben er twee onderhandelingsdagen plaatsgevonden. Op naar de volgende ronde in de uitdaging te komen tot een nieuwe cao.

Slecht ontvangst laatste nieuwsbrief
Kenbaar is onze laatste nieuwsbrief bij veel leden niet goed ontvangen. Probleem ligt hem in een nieuw (CRM) ledenadministratiesysteem. Dit is erg vervelend maar er wordt gelukkig druk aan gewerkt zodat in de toekomst communicaties juist aankomen. Mocht je de laatste brief gemist hebben kun je deze hier nalezen op onze website. Ook de eerste nieuwsbrief is daar te downloaden. De voorstellenbrief tref je via deze link aan.

Overleg geschorst
De werknemersorganisaties hebben het overleg geschorst. Wij hebben aangegeven eerst met onze leden te gaan praten om de wensen van DHL door te spreken. Dit omdat er veel verslechteringsvoorstellen door jouw werkgever gepresenteerd werd en er weinig enthousiasme was te bespeuren op onze voorstellen. Als CNV onderhandelingsdelegatie voelen we ons gesteund door alle reacties die aan de onderhandelaar en kaderleden zijn gericht. Dit maakt dat wij krachtig jouw geluid kunnen laten horen aan de onderhandelingstafel.

Mandaat is helder
De rondgang van de onderhandelingsdelegatie en kaderleden onder de leden heeft ons een duidelijk beeld gegeven! De nieuwe cao moet antwoord geven op de inzet die werknemers hebben geleverd de laatste periode. Geen afbraak van huidige afspraken maar een investering in personeel moet de uitkomst zijn van de nieuwe cao.

In gesprek
De schorsing heeft opgeleverd waarvoor hij bedoeld was. Wij wilde onze mening over de voorstellen van jullie werkgever toetsen. Jullie wensen zijn ons duidelijk en daarmee kennen wij ook onze onderhandelingsruimte.

CNV Vakmensen maakt graag tijd om met jou en jouw collega’s in gesprek te gaan. Dit kan via alle moderne communicatiemiddelen maar ook fysiek bij jullie op kantoor, in de kantine of in de nabije omgeving van de werklocatie. Inmiddels hebben er op verzoek van jouw collega’s een paar sessies plaatsgevonden en staan er nog twee gepland komende we(e)k(en).

Zodra er weer meer informatie is te vermelden hoor je dit gelijk!

Mede namens de CNV onderhandelingsdelegatie,

Tjeerd Orie
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 – 20 48 9475
E: t.orie@cnvvakmensen.nl

Nb. Betrokkenheid van jou en jouw collega’s op dit dossier is hard nodig! Stuur daarom deze nieuwsbrief ook vooral door naar collega’s die nog geen lid zijn van een vakbond. Beter nog: maak ze lid van CNV Vakmensen en spreek je samen uit voor een goede cao!

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid