Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao DHL Logistics - Nieuws

Cao DHL Logistics - Mager resultaat

Jouw cao is al enige tijd verlopen en we zijn al heel lang in gesprek om te komen tot een verlenging met acceptabele wijzigingen. Dat is nog niet zo gemakkelijk. Na acht formele onderhandelingsrondes hebben we een resultaat op papier. Oordeel en breng nu jouw stem uit!

Korte terugblik
Eind 2018 heeft CNV Vakmensen jou en jouw collega’s geraadpleegd voor wat betreft de onderhandelingsinzet. In december 2018 hebben wij jouw werkgever onze ideeën voor de te verlengen cao toegestuurd. De voorstellenbrief tref je hier aan. Ook jouw werkgever had zo haar voorstellen en deze weken nogal af van de inzet van die van CNV Vakmensen en collega vakbond FNV Transport & Logistiek. De in de ogen van DHL dure cao brengt de concurrentiepositie in gevaar. De insteek van DHL was dan ook gericht op kostenvermindering en besparing. Het traject verliep dan ook niet soepel en we hebben maar liefst acht (!) onderhandelingsrondes nodig gehad om te komen tot een eindconclusie; een onderhandelingsresultaat. Onze communicaties na de verschillende onderhandelingsrondes kun je teruglezen op onze website.

In onze ambitie om toch te komen tot een cao resultaat hebben wij en onze collega vakbond veel van onze inzet opzij geschoven. Medio mei bleef het loonbod van jouw werkgever dusdanig laag dat verder praten voor ons geen zin had. We hebben het nog een kans gegeven.In de hoop dat we er toch uit zouden komen hebben we het overleg nog een kans gegeven. De hoop op betere tijden viel toch wat tegen. Uiteindelijk zijn we gekomen tot een mager onderhandelingsresultaat wat we aan jou ter stemming voorleggen. Pluspuntjes zijn dat er een faciliteit wordt geboden voor oudere werknemers die structureel minder willen werken (80/90/100). Ook de gewenste fiscale uitruil van niet vergoede reiskosten tot het fiscaal maximum hebben we uit de cao a la carte kunnen halen. Tot zo ver de succesjes.

Het resultaat bestaat nu uit een 5-tal punten. (1) looptijd van 24 maanden, (2) een ouderenregeling, (3) fiscale uitruil reiskosten, (4) pilot urenbank voor drie locaties en tot slot (5) een loonstijging van in etappes 4,5% in totaal tijdens deze looptijd. Zie bijgevoegd protocol onderhandelingsresultaat voor de uitgewerkte afspraken.

Beoordeling
Na acht rondes onderhandelen zijn de argumenten van de vakbondsonderhandelingsdelegaties wel op. Een aantal scherpe kantjes hebben we fijn kunnen poetsen en de meeste door ons niet gewenste voorstellen van DHL hebben we tegengehouden. Onze eigen inzet, de afspraken die wij graag voor jou en jouw collega’s wilde bereiken, hebben we niet volledig kunnen verzilveren. Op basis van enkel het gesprek hebben we niet het idee dat er meer uit te halen was.

Met deze wetenschap is het woord aan jou en jouw vakbondscollega’s. We vragen jou dan ook voor 15 november 2019 17.00 uur via deze link jouw stem uit te brengen.

Toelichting
Natuurlijk lichten wij het bereikte resultaat en het proces daartoe graag nader toe in een persoonlijk gesprek. Via onderstaande gegevens kun je mij bereiken. Ook is het mogelijk om één van de delegatieleden aan te spreken. Ook kom ik graag op uitnodiging van jou en een aantal collega’s bij jullie langs om een nadere toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Meer leden betekent meer invloed!
Jij bent al lid, maar jouw collega wellicht nog niet. Stuur daarom deze mail door naar jouw niet-georganiseerde collega’s. Als jij nu jouw collega lid maakt, staan we collectief sterker! Immers; Hoe meer collega’s van DHL lid zijn bij jouw CNV des te meer invloed ik kan uitoefenen aan de onderhandelingstafel bij jouw werkgever. Ga naar www.cnv-ledenwerven.nl/125jaar en je ontvangt dan 2 cadeaubonnen t.w.v. € 25,- naar keuze. Daarnaast helpen we onze leden door ze persoonlijk te adviseren, bijvoorbeeld op juridisch vlak. Vragen, op- en/of aanmerkingen? Schroom niet en neem contact met ons.

Mede namens de CNV-delegatieleden,

Tjeerd Orie
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 48 94 75
E: t.orie@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid