Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao DHL Express - Nieuws

Stem over reparatie 3e WW-jaar: ja of nee

Als onderdeel van het laatste cao akkoord is er met DHL Express afgesproken om de WW te repareren. Wij willen deze afspraak nu tot uitvoer gaan brengen. Daarom vragen we je nu om te stemmen over de reparatie van de WW.

Waar ging het ook alweer over?

Jullie kunnen je misschien nog wel herinneren dat het kabinet de opbouw en duur van de WW- en WGA- uitkering heeft verkort. Dit heeft grote financiële gevolgen voor de mensen die op deze uitkeringen zijn aangewezen. Daarom hebben cao-partijen besloten de uitkeringen te repareren. Lees meer over de WW-reparatie.

Wat gaan we nu doen?

In veel cao’s zijn met de werkgever procesafspraken gemaakt over het repareren van de WW, zo ook tijdens de laatste cao-onderhandelingen bij DHL Express. Nu moeten we deze afspraken omzetten naar een inhoudelijke afspraak. Dat kunnen wij natuurlijk alleen als onze leden daar achter staan. Jullie bepalen gezamenlijk of je wel of niet mee doet met de reparatie.

Stemmen

Alleen samen kunnen wij de WW-reparatie mogelijk maken. Daarvoor moeten alle bedrijven in onze sector meedoen met de reparatie. Werk je bij bedrijf A waar de reparatie is geregeld, maar je wil graag een overstap maken naar bedrijf B waar de reparatie niet is geregeld? Dan ben je wel je reparatie kwijt! Het is dus in ieders belang dat iedereen meedoet.

CNV Vakmensen roept je op om nu dan jouw stem uit te brengen. Via deze link kom je in de enquête. Om in te loggen graag deze inlogcode gebruiken: DHL-11622006. Je kunt stemmen tot en met 25 april.

Agostino Di Giacomo Russo
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 47 82 68 75
E: a.digiacomorusso@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid