Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao DHL Express - Nieuws

Rampzalige cao voorstellen van DHL Parcel.

Op 22 maart is voor de tweede keer gesproken met DHL Parcel over een nieuwe cao. De cao voorstellen zijn uitgewisseld en toegelicht. Ook is een eerste reactie op de cao voorstellen gegeven. Van een loonbod is nog geen sprake. Dat wil DHL af laten hangen van de reactie van de vakbonden op de voorstel

cao voorstellen.

Als bijlage bij deze brief tref je de voorstellen van CNV Vakmensen aan voor de cao bij DHL Parcel. De voorstellen van FNV en CNV komen goed met elkaar overeen. We trekken samen op!

Standpunt CNV en FNV op de voorstellen van DHL Parcel.

Er liggen voor werknemers rampzalige voorstellen van DHL op tafel. We zijn erg teleurgesteld. Waar wij inzetten op verbetering van arbeidsvoorwaarden en een toekomst met collega’s in loondienst bij een gezond bedrijf kiest DHL voor afbraak. De voostellen van DHL staan in de bijlage bij deze nieuwsbrief. Lees die rustig door, maar ga er wel even bij zitten!

Wat nu?

We hebben in ondubbelzinnige bewoordingen duidelijk gemaakt wat wij van de voorstellen vinden. Om een plaatje te schetsen: wij zitten op zolder en zij zitten in de kelder. We zien in de voorstellen van DHL geen redenen om te bewegen. We blijven zitten en zijn nog niet begonnen de trap af te komen. We hebben DHL opgeroepen de eerste, stevige stap te zetten om tot een oplossing te komen. DHL heeft aangegeven in onderhandeling te willen blijven. We verwachten dus dat DHL de volgende keer de trap vanuit de kelder op komt.

Het volgende overleg staat gepland op 29 maart. We hopen dat DHL een substantiële trede neemt.

Reageren op de voorstellen van DHL Parcel?

We zijn benieuwd naar jouw mening over de cao-voorstellen van DHL Parcel. Stuur een mail naar Tjitze van Rijssel; t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl

De onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen bestaat uit:

Marien Beemer, kaderlid terminal Utrecht

Matthias Voerman, kaderlid terminal Amersfoort

Tjitze van Rijssel, bestuurder CNV Vakmensen
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid