Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao DHL Express - Nieuws

DHL Express&Aviation binnenkort stem over eindbod

Al een tijd onderhandelen vakbonden namens jullie met DHL Express over een nieuwe cao voor het bedrijf. Wat wij willen afspreken namens de werknemers en wat DHL wil afspreken ligt nog ver uit elkaar.

Zo ver, dat DHL vond dat verder onderhandelen geen zin had. Daarom deed DHL op 24 februari een eindbod. Dat gaan we binnenkort aan alle vakbondsleden voorleggen.

Wat kun je de komende weken van ons verwachten?

 • In de weekenden van 1 en 2 april en van 8 en 9 april organiseren we bijeenkomsten. Daar leggen we het eindbod aan je voor. Iedereen is welkom om te horen en te zien wat er met je arbeidsvoorwaarden gebeurt als je instemt met het eindbod. Kijk naar de data hieronder en zet er één in je agenda die het dichtste bij jou in de buurt is.
 • Voor de mensen van CS in Arnhem organiseren we een bijeenkomst in het weekend van 25 maart. Daarover hoor je spoedig meer van kaderlid Aldo Piludu werkzaam op deze vestiging.
 • De kaderleden op de verschillende vestigingen komen binnenkort bij je langs. Ze leggen uit waarom het belangrijk is om naar de bijeenkomsten te komen. Ook willen ze van je weten of je naar een bijeenkomst gaat. Zo krijgen we in beeld op hoeveel mensen we kunnen rekenen.
 • We hebben berekend wat instemmen met het eindbod betekent. Er is geen sprake van vooruitgang; uiteindelijk is zelfs sprake van achteruitgang. Ook dat gaan we duidelijk in beeld brengen. Daarover kun je dus ook een nieuwsbrief verwachten.
 • Op de bijeenkomsten zullen we feitelijk in beeld brengen wat instemmen met het eindbod betekent voor je loon, toeslagen, maaltijdvergoeding, etc. Wel leggen we een eindbod voor met het advies om niet vóór te stemmen, maar tegen. Dat is gebruikelijk. Tegenstemmen betekent dat we vervolgens met elkaar moeten bespreken hoe we DHL kunnen bewegen tot betere afspraken.

Wanneer zijn de bijeenkomsten?
We organiseren 7 bijeenkomsten, steeds in de buurt van één of enkele servicecenters. De precieze locaties laten we je spoedig weten. Deze zijn de data en tijden:

- In de buurt van Arnhem: zaterdag 25 maart om 10.00 uur,
- In de buurt van Eindhoven: zaterdag 1 april om 14.00 uur,
- In de buurt van Zwolle en Apeldoorn: zaterdag 1 april om 10.00 uur,
- In de buurt van Amsterdam: zondag 2 april om 11.00 uur,
- In de buurt van Den Haag en Rotterdam: zaterdag 8 april om 10.00 uur, 
- In de buurt van Utrecht: zaterdag 8 april om 10.00 uur,
- In de buurt van Breda: zaterdag 8 april om 15.00 uur.

Tot slot
Leden van CNV Vakmensen en FNV mogen stemmen over het eindbod. Ben je nog geen lid maar word je lid op een bijeenkomst, dan mag je vóór of tegen het eindbod stemmen. En in dat laatste geval, hoe we DHL dan kunnen bewegen tot betere afspraken.

Jullie begrijpen vast dat het van groot belang is dat de opkomst voor de ledenvergaderingen maximaal is. Of je nu vóór of tegen het eindbod stemt: hoe groter de opkomst, hoe sterker de boodschap die we naar DHL kunnen sturen. We gaan er de komende weken alles aan doen om te zorgen voor druk bezochte bijeenkomsten.

Gerda van Velzen
kaderlid CNV Vakmensen

Agostino di Giacomo Russo
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 47 82 68 75
E: a.digiacomorusso@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid