Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao DHL Express - Nieuws

DHL 790 kaarten voor een betere cao overhandigd

Het actiecomité van CNV Vakmensen en FNV Transport & Logistiek heeft op dinsdagmaar liefst 790 ondertekende kaartjes overhandigd aan de directie van DHL Express & DHL Aviation. Tweederde deel van het personeel ondertekende de afgelopen weken een actiekaart: hiermee blijkt de actie een groot succes.

Vriendelijk signaal, maar wel serieus
In het actiecomité zitten collega’s van vrijwel alle SVC’s en van Aviation. Robin Holts, werkzaam bij DHL Aviation, lid van zowel de onderhandelingsdelegatie namens vakbonden alsook van het actiecomité, sprak de directie kort toe bij de overhandiging.

Hij benadrukte dat de handtekeningenactie een eerste, vriendelijk signaal is dat de werknemers echt een betere cao verwachten dan wat DHL nu biedt. Het is evengoed wel een serieus signaal. Wat de bonden betreft is DHL nu aan zet om de werknemers tegemoet te komen met échte verbeteringen.

Namens de directie gaf Ronald Leunisse aan eruit te willen komen en spoedig te zullen reageren op het signaal dat met de kaarten is afgegeven. Hij gaf aan ook DHL wil dat mensen erop vooruitgaan. Of de reactie van DHL voldoende zal zijn moet blijken. We wachten in spanning af!

Intussen zit het actiecomité natuurlijk niet stil. We hopen natuurlijk dat de kaartenactie zorgt voor een serieuze beweging vanuit de directie. Maar omdat hier geen enkele garantie voor is, bereiden we intussen nieuwe acties voor. Ook minder vriendelijke.

Meer foto’s en een filmpje
Je vindt meer foto’s, en ook het filmpje dat van de actie van dinsdag gemaakt is, op Facebook met de paginanaam CAO-onderhandelingen DHL Express. Je kan ook deze link hiervoor gebruiken: https://www.facebook.com/groups/1776876349246207/

Tastbare herinnering
Om bij de overhandiging ook nog iets tastbaars achter te laten, hebben we een extra grote plastic poster laten maken van de actiekaart. Die hebben we in een DHL-envelop gestopt en overhandigd als een echt DHL-pakje. Er is zelfs een POD van gemaakt.

Zodra er nieuws is over de onderhandelingen, hoor je van ons!
FNV Transport & Logistiek
en
Agostino di Giacomo Russo
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 47 82 6875
E a.digicacomorusso@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid