Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Brink's - Nieuws

Werknemers Brink's zetten estafette-acties vrijdag voort in Arnhem

Na de succesvolle actie vandaag in Rotterdam, waar de actiebereidheid 99 procent was, zetten de werknemers van Brink’s vrijdag hun actie voort vanuit de vestiging Arnhem.

Vanwege de veiligheid richt de actie zich wederom niet op de Retail, maar wel op alle andere activiteiten. Bij de retailers blijven de Brink’s werknemers het geld gewoon ophalen.

Estafette

De ‘adempauze’, om met Brink’s te komen tot een goed sociaal plan en zoveel mogelijk werknemers naar GSN, G4S en SecurCash over te laten gaan, heeft vorige week niet geleid tot een oplossing. Daarop heeft het actiecomité met werknemers van Brink’s en vakbonden FNV en CNV woensdagavond besloten dat de Brink’s werknemers vanaf donderdag estafette en ludieke acties gaan houden. Iedere dag is een andere regio aan de beurt. Het estafettemodel is vooral bedoeld om consumenten te ontzien, geldpinautomaten raken minder snel leeg in dit model. Ook zijn er acties mogelijk bij het landelijk net en de geldtelcentrales.

Achtergrond

Bij Brink’s Nederland werken 1.080 mensen. Rabobank en ABN Amro stappen over naar Geld Service Nederland (GSN) en ook SNS heeft het contract met Brink’s opgezegd en gaat over naar een andere marktpartij. Door het verlies van deze klanten zullen ruim 600 banen bij Brink’s verdwijnen. Doordat het werk niet verdwijnt, maar wordt overgenomen door andere uitvoerders, willen de vakbonden dat deze nieuwe uitvoerders afspraken maken over het overnemen van (een deel van) het ervaren personeel van Brink’s.  Met Brink’s willen de bonden een goed sociaal plan afspreken voor de werknemers die niet kunnen worden overgenomen.

Strijdbaar

De Brink’s werknemers zijn zeer strijdbaar en bereid actie te voeren tot er een goede oplossing is.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid