Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Brink's - Nieuws

Vanaf donderdag estafette-acties bij Brinks

De werknemers van Brink's komen vanaf donderdag 15 januari opnieuw in actie. Het Landelijk Actiecomité (FNV en CNV Vakmensen) heeft vanavond besloten dat dit gebeurt in de vorm van estafette-acties.

Eerder vandaag trokken de kaderleden van CNV Vakmensen al de conclusie dat de 'adempauze' - bedoeld om alle partijen de ruimte te geven om aan een goede oplossing te werken - niets heeft opgeleverd. "We gaan nu opnieuw het actiemiddel inzetten, dit keer in de vorm van estafette-acties", zegt Peter de Jong, actieleider bij CNV Vakmensen.

Acties kunnen per vestiging verschillen

Brink's heeft vestigingen in Houten (hoofdkantoor), Arnhem, Zwolle, Rotterdam, Amsterdam, Best en Drachten. Waar en wanneer de acties plaatsvinden, wordt uiterlijk 24 uur van tevoren bekendgemaakt. De actievormen kunnen per vestiging verschillen, zegt De Jong. "Het kan gaan om het niet bijvullen van geldautomaten, maar er zijn meer acties denkbaar. We zullen ons daarbij ook richten op de beveiligingsbedrijven die werknemers van Brink's kunnen overnemen. Wij willen dat de beveiligingsbranche haar verantwoordelijkheid neemt en deze mensen niet laat bungelen."

Lees ook het nieuwsbericht van eerder vandaag >

De voordelen van CNV Vakmensen

Actie 50% korting

  • Snel actuele informatie per mail 
  • Inspraak bij acties en sociaal plan 
  • Rechtshulp voor werk en inkomen 
  • Complete gezinsrechtsbijstand
Word lid

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan