Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Brink's - Nieuws

Vakbonden en Brink's weer aan onderhandelingstafel

Vandaag zijn de onderhandelingen hervat tussen vakbonden CNV Vakmensen, FNV Transport & Logistiek en geldtransporteur Brink's.

De afgelopen weken voerden Brink's medewerkers vanuit wisselende filialen estafetteacties uit en afgelopen vrijdag was er een 24-uurs staking. Hierdoor werden geldautomaten van vooral de Rabobank niet bijgevuld en werd geld bij banken niet opgehaald.

Herplaatsing van zoveel mogelijk mensen

De medewerkers eisen een beter sociaal plan en herplaatsing van zoveel mogelijk personeel van Brink's bij de geldtransporteurs die het werk van Brink's overnemen. Door een reorganisatie verdwijnen er dit jaar ruim 600 van de ongeveer 1.000 banen bij Brink's.

Geen makkelijke onderhandelingen

“We zijn dinsdag uitgenodigd door de directie van Brink's om de onderhandelingen te hervatten. Na overleg met onze achterban, hebben we besloten op deze uitnodiging in te gaan”, zegt Eric Aarts, actiecoördinator CNV Vakmensen. “Gezien de complexiteit van de zaken die moeten worden geregeld en de beschikbare financiële ruimte aan de kant van Brink’s zullen deze onderhandelingen niet makkelijk worden”, waarschuwt Leen van der List, actiecoördinator FNV. “Maar we willen de kleine kans die wij zien om er samen met de directie uit te komen niet voorbij laten gaan.”

Achtergrond

Bij Brink’s Nederland werken 1.080 mensen. Rabobank en ABN Amro stappen over van Brink’s naar Geld service Nederland (GSN) en ook SNS heeft het contract met Brink’s opgezegd en gaat over naar een andere marktpartij. Door het verlies van deze klanten zullen ruim 600 banen bij Brink’s verdwijnen.  Het werk zelf verdwijnt niet, maar wordt dus overgenomen door andere uitvoerders. Een deel van het ervaren personeel van Brink’s zou daarom prima aan de slag kunnen bij deze nieuwe uitvoerders.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid