Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Brink's - Nieuws

Vakbonden blij met initiatief Brinks

Geldtransporteur Brink's heeft GSN, G4S en Securcash uitgenodigd om te overleggen over het overnemen van werknemers. CNV Vakmensen en FNV Transport & Logistiek juichen deze stap toe.

Leen van der List, actiecoördinator FNV : “Dit initiatief had Brink’s veel eerder kunnen nemen. Nu is het aan de nieuwe uitvoerders om hun verantwoordelijkheid te nemen en het gesprek met Brink’s aan te gaan. Het wordt tijd om spijkers met koppen te slaan. De medewerkers van Brink’s verdienen duidelijkheid over hun toekomst. ”

Naleving cao Particuliere Beveiliging

In de cao Particuliere Beveiliging, waaronder de nieuwe uitvoerders vallen, staat in artikel 95 dat -als het werk niet verdwijnt, maar overgaat naar een andere werkgever-, de werknemers het werk volgen. Sanne van der Meulen, actiecoordinator CNV: “De nieuwe uitvoerders hebben de plicht hun eigen cao na te leven. Krijgen wij voor 9 januari 2015 geen uitsluitsel dat de nieuwe uitvoerders conform de cao het gesprek met Brink’s aangaan, dan zullen wij ons beraden op nadere stappen.”

Sociaal plan

Afspraken tussen Brink’s en de nieuwe uitvoerders over het in dienst nemen van een substantieel aantal werknemers kunnen ook bijdragen aan het bereiken van een sociaal plan met Brink’s. De bonden willen dat het sociaal plan 4 jaar geldt: tot eind 2018. Van der List: “Hoe meer werknemers overgaan naar de nieuwe uitvoerders, hoe meer mogelijkheden ontstaan voor de werknemers voor wie geen plek meer is.”

Achtergrond

Bij Brink’s Nederland werken 1.080 mensen. Het verlies van Rabobank en SNS Bank als klanten leidt tot het verdwijnen van ruim 600 banen en de sluiting van de vestigingen in Arnhem, Rotterdam en Zwolle. Ook het hoofdkantoor in Houten zal vrijwel verdwijnen. Het werk verdwijnt niet, maar zal worden overgenomen door Geld Service Nederland (GSN) en haar onderaannemers. Een deel van het ervaren personeel van Brink’s zou daarom prima aan de slag kunnen bij deze nieuwe uitvoerders.

De voordelen van CNV Vakmensen

Actie 50% korting

  • Snel actuele informatie per mail 
  • Inspraak bij acties en sociaal plan 
  • Rechtshulp voor werk en inkomen 
  • Complete gezinsrechtsbijstand
Word lid

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan