Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Brink's - Nieuws

Terugkoppeling bijeenkomst en toekomst/cao 2014

Terugkoppeling van de gehouden personeelsbijeenkomsten en de huidige stand van zaken en cao 2014.

Zoals jullie allemaal weten hebben de vakbonden personeelsbijeenkomsten georganiseerd inzake de toekomst binnen Brinks. Deze zijn allemaal heel goed bezocht door leden en niet-leden. De uitleg van de bestuurders en toelichting op de ontstane situatie werden goed ontvangen. Er werd een open en eerlijke discussie gevoerd en waren er kritische vragen. Wij willen dat alles heel transparant is dus die discussies zijn erg fijn. Dit voelde als een warm bad voor vakbondsbestuurders om te ervaren. Dus bedankt en wij hebben elkaar de komende tijd ook weer nodig. Dus, kom een volgende weer en neem een collega mee.

Tijdens de bijeenkomsten is een aantal activiteiten besproken die wij als bonden zouden gaan ondernemen. Echter, kort hierna werd ons duidelijk dat de grootste klant van Brinks het contract heeft verlengd tot 1 juli 2015 en voor eind oktober 2014 moet er uitsluitsel komen voor de periode erna. Op grond hiervan hebben de bonden besloten om haar activiteiten voorlopig in de koelkast te zetten.

Inmiddels is ook de ACM uitspraak bekend en helaas voor Brinks mag GSN haar activiteiten doorzetten. Kortom, de onzekerheid op behoud van werk en banen in 2015 blijft. 

Toekomst

Wij gaan op korte termijn weer in gesprek met Brinks en vanzelfsprekend staat behoud van banen op onze agenda. Voorst gaan wij aandringen op overleg over de cao 2014.

Arbeidsvoorwaardenvergelijking cao Brinks en Particuliere Beveiliging
Zoals gemeld in de bijeenkomsten is er een onderzoek geweest naar de genoemde cao’s. Dit rapport is in zijn eindfase en dient als input voor het cao-overleg.

Cao Brinks 2014

Ondanks de onzekere periode wil CNV Vakmensen zo snel mogelijk een cao-afspraak maken voor 2014. De inzet wijkt gezien de bijzondere situatie af van het standaard en maar enkele punten bevatten; te weten loonsverhoging, vergoeding ziektekosten voor vakbondsleden (was 75 euro) en afspraken om de werkdruk in balans te houden en het werken op zaterdag.

Wij houden u op de hoogte en alvast een goede vakantie toegewenst. Vragen? Ik ben bereikbaar op 06 51601997.

P. de Ridder, bestuurder CNV Vakmensen Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid