Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Brink's - Nieuws

Onderhandelingsresultaat bij Brink's

Na lang onderhandelen is het gelukt: we hebben een onderhandelingsresultaat bereikt bij Brink’s.

Het resultaat bevat een sociaal plan en afspraken om jullie (vroeg)pensioenrechten zoveel mogelijk veilig te stellen. Dankzij jullie inzet tijdens de acties is het sociaal plan ruim twee keer beter dan wat er bij de start van de acties op tafel lag. Daarnaast zijn er aanzienlijk betere voorzieningen voor degenen die hun baan verliezen en in de WW terechtkomen. Meer informatie hierover krijgen jullie later vandaag, in een volgende nieuwsbrief.

Complexe onderhandelingen

Het waren complexe onderhandelingen. We wilden een goed sociaal plan, maar moesten er tegelijkertijd rekenen mee houden dat iedere euro in het sociaal plan effect heeft op het deel van Brink’s dat na 1 juli doorgaat.

Pijn verdeeld

We hebben de ruimte gezocht in het flexibeler kunnen inzetten van de medewerkers door Brink's. Daarmee boekt het bedrijf een kostenbesparing, die de kans op een succesvolle voortzetting van het bedrijf vergroot. Met die afspraak hebben we aan de ene kant perspectief geboden en aan de andere kant de pijn van de reorganisatie beter verdeeld.

Aan de zijlijn

Het blijft voor ons nog steeds moeilijk te verteren dat partijen als G4S, GSN en SecurCash aan de kant blijven staan als het gaat om het bieden van zekerheid rond fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en arbeidscontracten. Het is triest om te moeten vaststellen dat opdrachtgever Rabobank er niet in is geslaagd de partijen bij elkaar te krijgen om goede afspraken te maken.

Practise what you preach

Allemaal zeggen ze dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor hen belangrijk is, maar daar hebben we weinig van gemerkt. 'Practise what you preach' lijkt voor hen nog niet het uitgangspunt te zijn in de praktijk van alledag. Het had deze partijen gesierd als ze het voorbeeld van de SNS Bank hadden opgevolgd. Die bank dringt nadrukkelijk aan op gesprekken tussen Brink's en de partij die voor die bank het werk gaat uitvoeren, met als doel medewerkers van Brink's fatsoenlijk hun werk te laten volgen.

Lees het persbericht >

Meer informatie volgt later vandaag!

Peter de Ridder
Onderhandelaar CNV Vakmensen
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid