Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Brink's - Nieuws

"Medewerkers moeten met opgeheven hoofd weg kunnen gaan bij Brink's"

De medewerkers van Brink's voeren sinds 15 januari acties. Eén van de  kaderleden van CNV Vakmensen is als Brink's medewerker betrokken bij de acties

Samen met zijn collega's voert hij acties voor behoud van zoveel mogelijk banen bij andere beveiligingsbedrijven. Daarnaast moet er een goed sociaal plan komen voor de werknemers die hun baan kwijtraken. "Medewerkers moeten met opgeheven hoofd weg kunnen gaan bij Brink's."

Waarom doe je mee aan de acties bij Brink's?

"Doen we niets, dan gebeurt er ook niets. Een beter sociaal plan is bijvoorbeeld echt nodig, voor alle medewerkers die straks weg moeten bij Brink's. Nu ik meedoe aan de acties, kan ik mezelf straks in ieder geval in de spiegel aankijken."

Wat is jouw rol bij de acties als kaderlid van CNV Vakmensen?

"Ik zit in het regionale actiecomité en ik heb contact met andere actievoerders in het land. We bellen elkaar regelmatig deze weken. Ik zorg er op onze locatie 's ochtends voor dat er genoeg kopieën zijn van de actieprogramma's. Daarop staat wat er die dag te gebeuren staat in de regio. Ik beantwoord vragen van collega's, bedenk nieuwe acties. Ik heb een ondersteunende en coördinerende rol. Ik help de actievoerders waar mogelijk."

Wat hoop je dat er uiteindelijk bereikt wordt?

"Ik hoop dat medewerkers massaal de overstap naar bijvoorbeeld G4S of SecurCash kunnen maken. Uiteraard wel op fatsoenlijke voorwaarden. Net als de voorwaarden van de kantonrechtersformule fatsoenlijk nageleefd moeten zijn. Mensen die vertrekken, moeten met opgeheven hoofd weg kunnen gaan." 

Is actievoeren in deze tijd nog zinvol?

"Zeker weten. Ik vind staken en actievoeren nog altijd middelen van deze tijd. Als je er onderling niet uitkomt, moet je in actie komen. Anders bereik je helemaal niets." 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid