Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Brink's - Nieuws

10 December: Actiedag werknemers Brink's

Woensdag 10 december gaan circa 450 werknemers van Brink’s Nederland op bezoek bij de hoofdkantoren van Brink’s Nederland, Rabobank Nederland en De Nederlandsche Bank. Op elke locatie overhandigen zij een petitie waarin zij de bedrijven oproepen tot het behoud van zoveel mogelijk banen middels het mensen-volgen-werk-principe.

Ellen Dekkers (voorzitter FNV Bondgenoten), Toon Wennekers (coördinator arbeidsvoorwaarden FNV Bondgenoten) en Piet Fortuin (vicevoorzitter CNV Vakmensen) zijn aanwezig om hun steun te betuigen.
FNV Transport en Logisitiek en CNV Vakmensen willen een sociaal plan met daarin goede afspraken over werkzekerheid, een goede vertrekregeling en scholing. “Als het aan ons ligt, gaat niemand de WW in. De hoeveelheid werk blijft, dus wij vinden dat de Brink’s-werknemers  mee moeten naar de bedrijven die de taken van Brink’s overnemen. En als er niet voor iedereen plek is, dat er dan voor deze mensen werk-naar-werk begeleiding komt”, aldus de bonden.

Machtspositie GSN

Circa twee jaar geleden werd GSN ( Geld Service Nederland) in opdracht van De Nederlandsche Bank opgericht door de drie grote banken ING, ABN Amro en Rabobank. Medio oktober werd bekend dat Rabobank de cash geldstromen met betrekking tot kluizen en geldautomaten overhevelt naar GSN. Kort daarna bleek dat Brink’s ook de tender van SNS Bank had verloren. De bonden verwijten de banken dat zij met GSN de regie over de chartale geldverwerking en -transport volledig overnemen van de huidige marktpartijen.

Over Brink's

Bij Brink’s Nederland werken 1.050 mensen. Het verlies van Rabobank en SNS Bank als klanten leidt tot een verlies van ruim 600 banen en de sluiting van de vestigingen in Arnhem, Rotterdam en Zwolle. Ook het hoofdkantoor in Houten zal vrijwel verdwijnen.

Programma 10 december

  • 10.00 - 10.30 uur, hoofdkantoor Brink’s Nederland, Meidoornkade 3 in Houten
  • 11.30 - 12.30 uur, hoofdkantoor Rabobank Nederland, Croeselaan 18 in Utrecht
  • 14.00 - 15.00 uur, De Nederlandsche Bank (DNB), Westeinde 1 in Amsterdam

Lees ook:

Ben je al lid?

Hoe meer leden, hoe sterker we staan. Meld nu ook je collega aan en ontvang een cadeaubon t.w.v. 25 euro.

Meld aan >

De voordelen van CNV Vakmensen

Actie 50% korting

  • Snel actuele informatie per mail 
  • Inspraak bij acties en sociaal plan 
  • Rechtshulp voor werk en inkomen 
  • Complete gezinsrechtsbijstand
Word lid

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan