Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Vrijdagochtend flyeractie op industrieterrein Zeewolde

In de aanloop naar de hervatting van het cao-overleg in het beroepsgoederenvervoer (op 10 september) houdt CNV Vakmensen vrijdagochtend 5 september in Zeewolde een flyer-actie voor vrachtwagenchauffeurs. Doelgroep zijn de werknemers van onder meer Wolter Koops en Bakker Logistiek.

"We informeren hen over de hervatting van het cao-overleg, komende woensdag. We hopen dat de werkgevers dan eindelijk met iets goeds over de brug zullen komen", zegt bestuurder Frans Westerman van CNV Vakmensen. De 140.000 werknemers in de transportsector zitten al sinds 1 januari zonder nieuwe cao. Afgelopen maanden zijn er landelijke manifestaties en tientallen regionale acties geweest om de transportwerkgevers onder druk te zetten. Dat lijkt eindelijk te werken: komende woensdag is er, op uitnodiging van de werkgevers, opnieuw cao-overleg.

Zeewolde

"Met de actie willen we chauffeurs een hart onder de riem steken en laten zien dat we er komende woensdag voor gaan", zegt Westerman. "Er moet gewoon zo snel mogelijk weer een goede cao komen." De actie begint vrijdagochtend vroeg, van 6.00 uur tot 9.30 uur. De locatie is een industrieterrein in Zeewolde, in de omgeving van de Marconiweg, Nobelweg en Morseweg.

Achtergrond

Het overleg over een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer (140.000 werknemers) is half februari vastgelopen, toen bleek dat de werkgevers geen enkele loonsverhoging willen bieden. CNV Vakmensen wil een eenjarige cao, met een loonsverhoging van 3 procent. Verder wil de bond aandacht voor betere naleving van de cao, bijvoorbeeld als het gaat om illegale ritten door buitenlandse transportondernemingen.

Lees ook

Tjitze van Rijssel - acties in Zeewolde

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid