Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Voorstellen wegvervoer EU slecht voor chauffeurs

De door de Europese Commissie voorgestelde veranderingen voor het wegvervoer zijn niet goed voor de chauffeurs en de verkeersveiligheid. Ook lossen ze de problemen in de transportsector niet op. Samen werken aan betere regelingen. Help mee, vul de enquête in en kom op 15 juli naar Amersfoort.

Als we niets doen worden de voorstellen van de Europese Commissie wet dat willen we niet. Nu hebben we de mogelijkheid om invloed uit te oefenen en is het verstandig om daarvan zoveel mogelijk gebruik te maken. 

We hebben al een brief naar de Tweede Kamer gestuurd. De vaste Kamercommissie Infrastructuur en Milieu heeft al een eerste reactie op de EU voorstellen van ons ontvangen.

Geef je mening over de voorstellen

De Europarlementariërs Dennis de Jong (SP) en Agnes Jongerius (PvdA) willen graag in gesprek komen met chauffeurs over deze voorstellen. Meer informatie over de voorstellen vind je in onze nieuwsbrieven van 1 juni en 28 juni .

Graag willen we weten wat jij van de voorstellen van de Europese Commissie vind. Daarom vragen we je om de enquête in te vullen. Ook alternatieven kun je daarin kwijt. Klik hier om de enquête in te vullen.

Kom naar Amersfoort

De resultaten van de enquête worden op zaterdag 15 juli bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst die door de SP en PvdA wordt georganiseerd. Ook CNV Vakmensen is hierbij aanwezig. De bijeenkomst wordt gehouden in:

De Tweede Steeg,
Hogeweg 227
3816 BS Amersfoort
De bijeenkomst duurt van 11.00 - 13.30 uur

Kom je? Meld je dan eerst even aan bij: ellen.verhoog@europarl.europa.eu

Verdere actie?

Uiteraard zal het niet bij deze bijeenkomst blijven. In de komende tijd zullen we meer contact zoeken met leden van de Tweede Kamer en Europarlementariërs. Ook zullen we via de European Transportworkers Federation (ETF), de Europese vakbond waar het CNV lid van is, op blijven komen voor de belangen van de chauffeurs.

We houden je op de hoogte en zullen je regelmatig vragen mee te doen!

Tjitze van Rijssel
Peter Boeseken

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid