Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Vervoer jij weleens drugs?

Het zal nooit op je vrachtbrief staan: honderd kilo cocaïne, verstopt tussen de ananassen. Maar wat als je – zonder het te weten – een lading drugs in je aanhanger hebt liggen? En je wordt klemgereden door een bende zware criminelen?

Geef je reactie in een korte enquête >

Er zijn inmiddels meerdere gevallen bekend waarbij drugstransporten verder kwamen dan eigenlijk de bedoeling was. Zelfs tot in bananendozen in de supermarkt.

Bananenpuree

Het ging om drugs die eigenlijk al op het haventerrein uit een container gehaald hadden moeten zijn. Soms wordt de partij later toch nog even met grof geweld opgehaald. Afgelopen september kreeg een vrachtwagenchauffeur op een rotonde bij Beneden-Leeuwen de schrik van zijn leven. Hij was onderweg met een lading bananenpuree, maar er lag ook nog een vergeten partij coke tussen. Hij werd klemgereden en met de dood bedreigd door een paar zware jongens, die er met de partij drugs vandoor gingen.

Lees het verslag op Opsporing Verzocht >

Foto's van overval

De chauffeur was zo slim om de vrachtwagen schuin op de weg te parkeren, waardoor niemand er meer door kon. Een van de andere weggebruikers heeft foto’s gemaakt van de overval.

Wat is jouw ervaring?

Vervoer jij ook containers vanuit de Rotterdamse haven? Dan horen we graag jouw mening en ervaring! Doe mee aan een korte enquête.

Tjitze van Rijssel
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 30 83
E: t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid