Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Vakbonden in gesprek met Van der Lee

Op woensdag 6 september hebben ondergetekende van CNV Vakmensen en Meindert Gorter van FNV Transport & Logistiek kennis gemaakt met jullie nieuwe directeur Pim Rog. Ook Wim Hestens was daarbij aanwezig.

Samenwerking met Vervaeke
Vervaeke en Van der Lee zijn belangrijke spelers in het tanktransport. De activiteiten van beide bedrijven kennen weinig overlap. Daardoor vullen zij elkaar prima aan. Doel is om zoveel mogelijk samen te werken zodat wagens zo efficiënt mogelijk ingezet kunnen worden. De werkwijze bij beide bedrijven is regelmatig onderwerp van gesprek. Vervaeke en Van der Lee vergelijken de manier waarop er gewerkt wordt. Ze zijn op zoek naar de beste werkwijze.

Van der Lee
De resultaten van het bedrijf zijn zoals dat werd verwacht. De perikelen rond de cao-onderhandelingen zorgden voor onrust en wat spanning in het bedrijf. Maar gelukkig is er een nieuwe cao en is de rust teruggekeerd.

Ondernemingsraad
Door CNV Vakmensen en FNV is aangegeven dat zo’n groot bedrijf toch wel een ondernemingsraad moet hebben. Pim Rog is daar niet tegen maar het enthousiasme spat er ook niet vanaf. Als er een ondernemingsraad komt moet wel al het personeel vertegenwoordigd zijn in de ondernemingsraad. Dus ook de mensen uit de werkplaats, planning en administratie. Pim Rog zit niet te wachten op een chauffeursoverleg, want dat is al op een andere manier geregeld in het bedrijf.

Afgesproken is dat de directie bij de niet-georganiseerde werknemers gaat informeren of er belangstelling is voor een ondernemingsraad. Een vervolgoverleg is gepland op 11 oktober a.s.

Waarom een ondernemingsraad?
Als je je er heel makkelijk vanaf wil maken kun je zeggen dat het wettelijk verplicht is als er meer dan 50 werknemers bij het bedrijf werken.

Afgezien daarvan is het best wel belangrijk dat jij als werknemer van het bedrijf ook kan en mag meepraten over belangrijke ontwikkelingen. Soms kan je baan er vanaf hangen.

Maar het gaat over meer dan adviseren. Met de veranderende Arbowet per 1 januari 2018 beslist de or ook over de preventiemedewerker of met welke arbodienst er zaken gedaan kan worden.

Hoewel Van der Lee een zelfstandige BV is met een eigen directeur zijn de aandelen van het bedrijf toch in handen van Vervaeke. Daar worden de belangrijke beslissingen genomen over investeringen en veranderingen.

Heb jij interesse om mee te werken aan de oprichting van een ondernemingsraad en/of wil je daar misschien wel in gaan zitten? Stuur dan een mail naar: t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl 

Tjitze van Rijssel
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 30 83
E:  t.vanrijssel@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid