Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Uw vakantiegeld

Als het goed is, krijg je in mei weer vakantiegeld. Zo niet, dan is het verstandig om snel contact met ons op te nemen. In de cao is geregeld dat je in de maand mei vakantiegeld krijgt. Helaas zijn er elk jaar weer werkgevers die treuzelen met het uitbetalen van vakantiegeld.

Hoeveel vakantiegeld krijg je?

Krijg je je salaris per periode van vier weken? Ga dan uit van je loon over de vierde periode, plus eventuele ploegendiensttoeslag en persoonlijke toeslag. Neem daar 8 procent van en vermenigvuldig dit bedrag met dertien. Dit is je (bruto)vakantiegeld over 2014.

Krijg je je salaris per maand?
Ga dan uit van je loon van april 2014, plus eventuele ploegendiensttoeslag en persoonlijke toeslag. Neem daar 8 procent van en vermenigvuldig dit bedrag met twaalf. Dit is je (bruto)vakantiegeld over 2014.

Werk je parttime?
Dan heb je recht op een evenredig deel.

Geen vakantiegeld ontvangen?
Heb je in mei geen vakantiegeld ontvangen?
Vraag dan eerst bij je werkgever hoe het zit. Krijg je geen bevredigend antwoord, neem dan meteen contact met ons op via telefoonnummer 030 751 1007. Want je hoort in mei gewoon je vakantiegeld te krijgen. Als je lid bent van CNV Vakmensen, kunnen wij voor jou het vakantiegeld vorderen.

Cao Beroepsgoederenvervoer
Sinds januari van dit jaar is er geen cao Beroepsgoederenvervoer meer. Werkgevers willen nog steeds geen loonsverhoging betalen. Daarom voeren we nu actie. Volg de acties op www.cnvvakmensen.nl/transport. Wij roepen u allen op mee te doen met de acties die her en der door het land worden georganiseerd.

Heeft u suggesties voor acties of wilt u ze meehelpen te organiseren? Meld dit dan op ons landelijk actiecentrum: actie@cnvvakmensen.nl.

Tjitze van Rijssel,
bestuurder 

Waarom lid worden?

CNV Vakmensen strijdt voor jouw belangen. Wij hebben specifieke kennis van jouw sector en kunnen samen met jou opkomen voor eerlijke afspraken op het gebied van werk en inkomen. Daarnaast heb je als lid recht op individuele dienstverlening zoals rechtsbijstand en belastinghulp én krijg je korting op diverse verzekeringen. 

Nu tijdelijk extra voordeel

Als je je nu aanmeldt, profiteer je de eerste 6 maanden van 50% korting. Ook bieden we je naast rechtshulp op het gebied van werk en inkomen nu ook een complete rechtsbijstandsverzekering voor het hele gezin voor eventuele privé kwesties.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid