Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Ultimatum aan transportwerkgevers

CNV Vakmensen heeft een ultimatum gesteld aan de werkgevers in de transportbranche (TLN en KNV). "We geven de werkgevers nog tot donderdag 18.00 uur de tijd om daarop te reageren", zegt onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen. "Daarna gaan we onvermijdelijk het actietraject in."

Het overleg over een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer (140.000 werknemers) is half februari vastgelopen, toen bleek dat de werkgevers geen enkele loonsverhoging willen bieden. "Afgelopen zaterdag, tijdens vier bijeenkomsten in het land, hebben we gemerkt hoe groot de onvrede daarover is", zegt Van Rijssel. "Behalve het loonbod van nul procent, balen ze ook ontzettend van de verdringing van hun werk door Oosteuropese chauffeurs. Ze willen dat daar wat aan gebeurt", zegt Van Rijssel.

Eenjarige cao, mét loonsverhoging

In het ultimatum eist CNV Vakmensen een eenjarige cao, met een loonsverhoging van 3 procent. Van Rijssel: "Een cao zonder poespas, maar wel een loonsverhoging. Als we het daar snel over eens kunnen worden, hebben we daarna de handen vrij voor een goed gesprek met de werkgevers over vernieuwing van de cao. We hebben elkaar ook keihard nodig om de ambities uit het sectorplan verder vorm te geven. We willen met elkaar zorgen voor meer banen en opleidingsplaatsen. Een cao-conflict kunnen we dan juist niet gebruiken. Maar met een loonbod van niks geven de werkgevers ons geen andere keus."

Het ultimatum aan de werkgevers loopt af op donderdag 20 maart om 18.00 uur.

Download ultimatum (pdf) >>

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid