Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Transportwerkgevers verzoeken om uitstel

Afgelopen week vond de vijfde onderhandelingsronde voor de cao Beroepsgoederenvervoer plaats. Daarbij zijn we niet veel opgeschoten: er kwamen geen goede verbetervoorstellen. Het proces ligt nu zelfs tijdelijk stil. We praten je graag bij.

Vakbonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie hebben na de teleurstellende laatste onderhandelingsronde aan TLN en VVT laten weten nog een goede poging te willen wagen om de cao-onderhandelingen recht te trekken. Juist nu de actiecomités op stoom beginnen te raken, wilden wij weten of TLN en VVT alsnog met acceptabele verbeteringsvoorstellen kunnen komen.

Het overleg over die laatste poging vond plaats op 12 maart. Toen we met de onderhandelingen begonnen, bleek dat TLN en VVT geen tegenvoorstellen hadden die overeenkwamen met onze eisen. TLN en VVT lieten zelfs weten dat wat zij eerder hadden geboden bij hun achterban, tot discussies heeft geleid en zelfs als te hoog werden ervaren. Daarnaast gaven TLN en VVT aan dat het Coronavirus ondertussen een grote impact heeft op de transport en logistiek. In sommige sectoren leidt het al tot enorme terugloop van werkaanbod/werkgelegenheid en een toename van onzekerheid.

Lees verder en ga in gesprek op Je Achterban
We kunnen ons voorstellen dat er veel vragen zijn en dat jullie hier iets over kwijt willen. Via deze en onderstaande link kom je terecht op Je Achterban, waar je met elkaar in gesprek kunt en vragen kunt stellen die wij voor je beantwoorden. Ook kun je hier de vlog van Tjeerd bekijken waar hij verslag doet van de vijfde onderhandelingsronde.

https://www.jeachterban.nl/transport-logistiek/b/transport__logistiek/posts/werkgevers-transport-vragen-om-uitstel

Mede namens de onderhandelingsdelegatie,

met vriendelijke groet,

Tjitze van Rijssel
Onderhandelaar CNV Vakmensen

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid