Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Transportwerkgevers blazen cao-overleg op

Werkgeversorganisatie Transport & Logistiek Nederland (TLN) heeft CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten per brief laten weten dat het geplande cao-overleg op dinsdag 18 februari niet doorgaat.

TLN is bang dat actievoerende chauffeurs de onderhandelingen verstoren, net zoals dat op maandag 10 februari is gebeurd. TLN geeft aan de veiligheid van de werkgeversdelegatie niet te kunnen garanderen. Tegelijk herhaalt TLN dat er geen loonsverhoging betaald gaat worden.

Verkeerd signaal

Met de mededeling dat de werkgevers geen loonsverhoging willen betalen, geeft TLN aan zich niets aan te willen trekken van de looneis van 3 procent die de vakbonden hebben geëist, zegt onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen. "De toezegging van de werkgevers om volgende week dinsdag het cao-overleg voort te zetten, blijkt dus niets waard. De werkgevers lijken hiermee bewust aan te sturen op acties van werknemers. Met de brief geven transportwerkgevers een verkeerd signaal aan de chauffeurs. Dit getuigt niet van respect voor de mensen die dag en nacht op pad zijn om goederen te vervoeren."

Bijeenkomsten

CNV Vakmensen bespreekt komende week de situatie eerst met de kaderleden. Van Rijssel: "Daarna gaan we bijeenkomsten organiseren voor alle werknemers in het beroepsgoederenvervoer."

De cao beroepsgoederenvervoer geldt voor 140.000 werknemers.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid