Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Terugkoppeling – overleg bij Vos Logistics / Snel

Naar aanleiding van de 100% overname van de aandelen van Snel Shared Logistics door Vos Logistics heeft CNV Vakmensen overleg gehad met de CEO en de corporate HR Manager. We praten je graag bij.

Wanneer er in Nederland een bedrijf wordt overgenomen is het goed gebruik dat betrokken vakbonden worden geïnformeerd. Begin december is dat ook schriftelijk gebeurd. CNV Vakmensen vindt het altijd belangrijk om een goed gevoel te krijgen hoe zo’n overnemende werkgever “in de wedstrijd zit”. Immers staan wij opgesteld als belangenbehartiger voor werknemers in dienst bij de overnemende en overgenomen partij.

Prettig gesprek met ambitie
Het overleg is door mij als een prettig gesprek ervaren. Jullie werkgever heeft mij meegenomen in de ontwikkeling van Vos Logistics de afgelopen jaren en haar visie op de nabije toekomst. De laatste jaren zijn er in Nederland verschillende overnames gedaan, gericht op verder nationale groei. Voor wat betreft Snel Shared Logistics gaf men aan dat er geen plannen zijn om dit bedrijf volledig te integreren maar onder eigen naam in de markt te laten opereren. Ingezet is op verdere groei in Woerden dat maakt dat er geen werkgelegenheidsverlies te verwachten is onder rijdend maar ook onder niet rijdend personeel.

Vooralsnog weinig spannends te melden dus. Ik hoop dat de genoemde ambities in het persbericht van 2 december 2019 door deze overname ook gerealiseerd worden opdat werkgever en werknemer beide profijt hebben van deze overname.

Mocht je al gevolg van deze overname toch nadelige gevolgen ondervinden weet dan dat je ons daarop kunt aanspreken. Ook bij andere vragen op gebied van werk in inkomen staan we je graag te woord.

Mede namens Tjitze van Rijssel (CNV Bestuurder bij Snel Shared Logistics),
met vriendelijke groet,

 


Tjeerd Orie
Bestuurder CNV Vakmensen
+ 31620489475

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid