Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Sociaal Begeleidingskader Post Kogeko

Inmiddels zijn de gesprekken met de directie over het sociaal begeleidingskader afgerond. In deze nieuwsbrief wil ik jullie hierover informeren.

Minder ontslagen
In de gesprekken met de directie hebben vakbonden vragen gesteld over de nut en noodzaak van de reorganisatie. Ook hebben wij meermaals gesteld dat er eerst moet worden gekeken naar uitzendkrachten en ZZP’ers. Dit heeft ertoe geleid dat er voor een aantal mensen geen ontslag hoeft worden aangevraagd en dat zij mogen blijven.

Sociaal begeleidingskader
Omdat Post Kogeko niet voldoende financiële middelen heeft voor een fatsoenlijk sociaal plan, hebben vakbonden en de directie veelvuldig gesproken over de sociale maatregelen, die wel kunnen worden aangeboden. Deze sociale maatregelen zijn vastgelegd in het sociaal begeleidingskader. In dit begeleidingskader staat onder andere een plaatsmakersregeling en (een) beperkte aanvulling op de WW.
Het begeleidingskader kun je opvragen bij ons kantoor Hoofddorp (023 – 568 4670).

Wordt er voor jou ontslag aangevraagd?
Mocht er, helaas, voor jou ontslag worden aangevraagd, dan raad ik je aan om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de juristen van het CNV. Dit kan je doen door te bellen met CNV Info tel. 030 751 1007 of e-mailen cnvinfo@cnv.nl. Zij kunnen je advies geven en helpen met het opstellen van een verweer bij het UWV.

Meer weten?
Wil je meer weten, stel je vragen dan via de mail (s.vandermeulen@cnvvakmensen.nl) of neem contact op met ons kantoor in Hoofddorp (023 - 568 46 70).

Sanne van der Meulen
bestuurder CNV Vakmensen 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid