Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Samen voor een eerlijke vervoersector!

Gelijk werk, gelijk loon, handhaving en naleving.

Dat stelt Jaap Smit, voorzitter CNV: “Het lijkt erop dat vrachtwagenchauffeurs de nomaden van deze tijd zijn geworden, van parkeerplaats naar parkeerplaats. Als die niet uitkijkt is de chauffeur zijn of haar baan kwijt aan iemand die van ver komt, die onder de prijs het werk gaat doen. Dat MOET stoppen. Gelijk werk is gelijke beloning! Geen concurrentie op arbeidsvoorwaarden!”.

Op 14 mei zullen de individuen in onze sector zich collectief uitspreken. Ze spreken zich uit voor het afschrikwekkend handhaven van de bestaande regels en tegen afschaffing van de cabotageregels en bovenal: voor een eerlijk speelveld, op naar een eerlijke sector waarin goed ondernemen loont en valsspelers nu eindelijk afgestraft gaan worden.

Grote sociale en fiscale verschillen

In het onderstaande filmpje geven een aantal collega’s, werkgevers en overige medestanders de eerste aanzet. Op 14 mei krijgen Eurocommissaris Kallas en zijn ambtenaren vanuit heel Europa te horen hoe het er anno 2013 werkelijk aan toe gaat in onze sector. Met de enorm grote sociale en fiscale verschillen in Europa is geen plaats voor verdere afschaffing van regels. Tot op dit moment is dit in de ivoren torens van de Europese Commissie nimmer doorgedrongen.

http://www.youtube.com/watch?v=uxDgNWuy_Eo&feature=youtu.be

Manifestatie

In Brussel wordt over verschillende onderwerpen dagelijks gedemonstreerd. Het is in Brussel pas nieuws als er een dag niet gedemonstreerd wordt. We gaan onze boodschap ditmaal dan ook op een andere manier de ivoren torens van Brussel binnenbrengen.

Elke chauffeur en een ieder die staat voor eerlijke transport sector, vanuit waar dan ook, kan hier op 14 mei een bijdrage aan leveren. Wij hebben de macht van het getal! Vanzelfsprekend hopen we op deze dag op een grote opkomst van chauffeurs, chauffeuses, werkgevers en andere medestanders die zich willen uitspreken en manifesteren om vanuit Nederland een bijdrage te leveren. In alle deelnemende lidstaten staat dus wat te gebeuren, we gaan dan ook niet naar Brussel. We zetten de Europese Commissie klem via onze eigen regering, de landen zijn per slot van rekening de baas in Europa. De kans is groot dat ook politiek Den Haag zich openlijk uit gaat spreken tegen de standpunten van Brussel. Hieronder volgt het concept draaiboek, dit is nog enigszins afhankelijk van de agenda’s van politiek Den Haag.

Wie, wat en waar?

We verzamelen op 14 mei vanaf 08:00 uur bij chauffeurscafé “De Tweede Steeg” in Hoevelaken bij Amersfoort. Voor wie het niet kent: http://www.detweedesteeg.nl

  • Start met koffie, uitreiken actiemateriaal en instructie aanwezigen.
  • Officiële aftrap om 9:00 uur
  • In optocht naar Rotterdam, Zoetermeer en Den Haag

Voorlopig draaiboek

We starten in het café met koffie, het uitreiken van actiemateriaal en het instrueren van de aanwezigen. De officiële aftrap door de voorzitters van FNV en CNV is om 09:00 uur. Zoals het er nu uitziet gaan we in optocht richting Rotterdam, Zoetermeer en Den Haag. We zijn benaderd door de KLPD, zij gaan onze hele optocht in goede banen leiden.

We gaan vervolgens langs een aantal medestanders die op 14 mei Kallas ook aan zullen spreken. TLN is het inmiddels roerend met ons eens, misstanden moeten worden aangepakt, cabotageregels mogen niet verder vrijgegeven worden. Laten we ze hier vooral aan helpen herinneren. We laten ook TLN op 14 mei een krachtige boodschap afgeven richting Kallas. Maar we gaan ook langs een tegenstander, de verladersorganisatie EVO (deze zit bij TLN om de hoek). Zij zijn nog altijd fel pleitbezorger voor het afschaffen van regels! Hoe minder regels, hoe lager de vrachtprijzen. Ook daar willen we graag even een praatje maken. Willen ze zich uitspreken voor een eerlijke sector en hier actief een bijdrage aan leveren? Of kunnen we de strijdbijl nog niet begraven? We hopen de dag af te sluiten met een krachtig signaal vanuit Den Haag richting Europa.

Het definitieve actiedraaiboek met de bijbehorende instructies zal maandagavond 13 mei naar alle deelnemers verstuurd worden. We willen ze in Brussel nu nog niet al te wijs maken. Voor de mensen die zelf geen vervoer hebben, laat het ons even weten.

Nog niet aangemeld? Mail dan naar: transport@cnvvakmensen.nl

Op naar een eerlijke sector met het actiecomité: Hans Teunissen - Rob van Elk - Johan van Dijk - Minke Jansma - Edwin Atema - Roelof Bonte - Birgitte Staal

Tot 14 mei!

Mocht u collega's lid willen maken, dan hebben we momenteel heel veel speciale acties om leden in te schrijven. Een hele leuke is dat u voor ieder lid €25,- kunt ontvangen. Kijk voor meer details ook op onze site: http://www.cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid