Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Overname Wagenborg Nedlift door Lubbers

Onlangs werd het CNV door de directie van Wagenborg Nedlift geïnformeerd over het voornemen de Business Unit Transport van Wagenborg Nedlift B.V. en Wagenborg GmbH te verkopen aan Lubbers Logistics B.V. te Schoonebeek.

Naar aanleiding daarvan hebben de vakbonden CNV en FNV een werknemersbijeenkomst in Spier belegd om met jullie van gedachten te wisselen en informatie te delen.

Overname door Lubbers een feit

Inmiddels is de overname van het (zwaar)transport van Wagenborg Nedlift door Lubbers een feit. Voorafgaand aan de overname heeft Lubbers op 28 en 29 juni informatiebijeenkomsten gehouden waarbij ook de vakbonden uitgenodigd en aanwezig waren. In diverse presentaties heeft Lubbers een aantal zaken uitgelegd over onder andere:

 • Het bedrijf Lubbers
 • De arbeidsvoorwaarden
 • Jouw (nieuwe) dienstverband bij Lubbers
 • Het ombouwen van de vrachtwagens
 • Werkwijze binnen Lubbers

Tijdens de bijeenkomsten hebben wij bij de werknemers die naar Lubbers overgaan een positieve grondhouding bemerkt.

Akkoord arbeidsvoorwaardenpakket

Veel is er te doen geweest over het arbeidsvoorwaardenpakket dat Wagenborg Nedlift boven op de cao voor het Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen hanteert. Daar is diverse malen overleg over geweest tussen Lubbers, de beide ondernemingsraden en op de achtergrond de vakbonden.

Over het arbeidsvoorwaardenpakket inclusief het pluspakket is inmiddels tussen ondernemingsraden Lubbers een akkoord bereikt. Binnenkort gaan de vakbonden nog met de directie van Lubbers in overleg om (protocol-)afspraken te maken over zaken die in de toekomst eventueel nog zouden kunnen gaan plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld het wijzigen van standplaatsen. Weet je nog iets waar afspraken over gemaakt moeten worden, meld het ons.

Werkzaam bij Lubbers of niet?

Inmiddels is de overname een feit en zijn jullie inmiddels werkzaam bij Lubbers. Of toch niet? Helaas weten wij niet wie van de leden er door de overname bij Lubbers in dienst is gekomen en wie er bij Wagenborg Nedlift in dienst is gebleven. Daarom willen wij je vragen om via het antwoordformulier rechts op deze pagina onder 'Downloads' aan ons te laten weten bij wie je werkzaam bent, zodat we jullie ook in de toekomst goed kunnen blijven informeren over de juiste werkgever.

Mochten er ook nog andere vragen en/of opmerkingen zijn of wil je jouw nieuwe arbeidsovereenkomst door ons laten nakijken, dan horen wij dat natuurlijk graag. Vragen en reacties kun je mailen naar l.slagter@cnvvakmensen.nl. Bellen kan natuurlijk ook op nummer 06-51602037.

Linda Slagter
Bestuurder CNV Vakmensen

Je werkt niet meer bij Wagenborg Nedlift maar kreeg wel deze nieuwsbrief? Laat ons weten waar je nu werkt via l.slagter@cnvvakmensen.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid