Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Beroepsgoederenvervoer (vh TLN) - Nieuws

Oproep aan chauffeurs: kom ook naar de manifestatie op 7 april!

De cao-onderhandelingen in het beroepsgoederenvervoer zijn vastgelopen. Daarom roepen we je op om mee te doen met acties, die we de komende periode gaan organiseren. De eerste actie is op maandag 7 april.

Maandag 7 april verzamelen we om 10.00 uur bij:

 • Beverwijk: Parking afslag 8 Bazar Beverwijk aan de A9 richting Utrecht
 • Nunspeet: Routiers restaurant A28 richting Utrecht
 • Arnhem: Shell A12 tussen knooppunt Waterberg en Grijsoord richting Utrecht
 • Gilze Tilburg: Van der Valk aan de A58 tussen Gilze en Bavel richting Utrecht
 • Rotterdam: Routiers Willem Barentszstraat 1a 3165 AA Rotterdam Waalhaven

Vandaar rijden we gezamenlijk naar de startmanifestatie.

Tegen verdringing en voor een fatsoenlijk loon!

Alles wordt duurder, maar werkgevers willen jou geen loonsverhoging betalen. Steeds meer chauffeurs en warehouse medewerkers zitten werkloos thuis. Dat komt omdat steeds meer bedrijven gebruikmaken van juridische constructies om goedkope arbeidskrachten in te zetten. Dat voordeel geven ze direct door aan de opdrachtgever. Bedrijven concurreren elkaar kapot en de opdrachtgever lacht zich rot. Dat moet stoppen. Geen verdringing van werk en een fatsoenlijke loonsverhoging. Doe daar aan mee!

Op zaterdag 15 maart hebben onze leden het cao-bod van de werkgevers afgewezen en besloten om actie te gaan voeren. De leden vinden dat de werkgevers hun kans hebben laten liggen om goede afspraken te maken in een nieuwe cao voor het beroepsgoederenvervoer! Het actiecomité van CNV Vakmensen heeft afspraken gemaakt en deze voorbereid met FNV Bondgenoten. Gezamenlijk willen we actievoeren om de werkgevers alsnog te dwingen om een beter cao-bod op tafel te leggen. Op maandag 7 april willen we een gezamenlijke manifestatie van CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten organiseren waarbij de verdere plannen worden toegelicht, dus probeer er ook bij te zijn!

Je wilt wel komen, maar je moet werken?

Als je moet werken, kun je toch komen. CNV Vakmensen heeft de werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland een ultimatum gestuurd waarin staat dat hun leden (jouw werkgever) rekening moeten houden met acties waaronder werkonderbreking of staking. Als lid van CNV Vakmensen betekent dit dat je mee kunt doen aan de acties van jouw bond als de werkgever lid is van TLN, KNV of VVT, ook onder werktijd. Je valt dan onder de bescherming van het stakingsrecht en ontvangt van ons een stakingsuitkering van € 58 netto per dag (als je een deel van de dag werkt, is deze uitkering naar rato).

Als jouw collega mee wil doen met onze actie, maar nog geen lid is van de bond, dan kunnen we dit regelen. Neem dan even contact op met het Landelijk Actiecentrum (030 751 1572) en vul de aanmeldingsbon in. Wist je dat heel veel werkgevers lid zijn van de werkgeversorganisatie? Jouw werkgever heeft dus invloed op het standpunt van TLN aan de cao-tafel!

Wat moet je doen als je wilt komen?

Als je op 7 april wilt staken, is het correct om dat aan je werkgever te laten weten. Stuur een mail naar het Landelijk Actiecentrum (actie@cnvvakmensen.nl) en vraag om een voorbeeldbriefje dat je aan de werkgever kunt geven of sturen. Je valt dan op 7 april onder de rechtsbescherming van jouw vakbond en ontvangt dus ook de stakingsuitkering. Als jouw werkgever geen lid is van de werkgeversorganisatie, raden we je aan vooraf met ons actiecentrum contact op te nemen.

Zonder chauffeur staat alles stil!

Een goed begin is het halve werk. CNV Vakmensen hoopt dat zoveel mogelijk leden naar de gezamenlijke manifestatie komen, omdat we verwachten dat daar een goed signaal van uit gaat naar de werkgevers. We hopen jou ook te zien op de landelijke manifestatie op 7 april!

Tjitze van Rijssel, landelijk onderhandelaar CNV Vakmensen
Peter de Jong, actiecoördinator CNV Vakmensen

Volg de ontwikkelingen op onze cao-site >>

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid